Connect with us

Politica

Roxana Florentina Țurcanu: Să redăm Centrul Vechi tuturor botoșănenilor!

Published

on

În după-amiaza zilei de vineri, președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, alături de echipa sa de campanie, aspirantă la  Consiliului Local Botoșani, s-a aflat în  Centrul Vechi al municipiului Botoșani,pentru a interacționa cu botoșănenii.

Această acțiune are la bază dorința de identificare a unor soluții pentru revitalizarea zonei istorice a municipiului nostru, în speranța că aceastava reuși săîși redobândească farmecul de altădată și să reintre în atenția publicului, asemeni zonelor centrale din Brașov, Oradea, Arad sau București.

„De câte ori am trecut prin Centrul Vechi al orașului, m-am gândit că dacă aș ajunge edilul acestui municipiu, primul lucru pe care l-aș face ar fi să găsesc o cale pentru a-l reda tuturor botoșănenilor. Centrul Vechi trebuie să redevinăacea zonă de promenadăpreferată de toată lumea din municipiul Botoșani, care să te atragă prin stil si arhitectura, acel loc liniștit in care să te vezi cu prietenii la o cafea sau la un ceai, zona în care să te poți plimba seara, în deplină siguranță, alături de familia ta. Sunt la bază profesor de istorie și asist cu neputință la această degradare arhitectonică, dar mai ales la pierderea identității noastre culturale. De aceea, cu sprijinul dumneavoastră, îmi propun ca principala mea activitate în calitate de primar, sa fie aceea de REVITALIZARE a Centrului Vechi și de readucere a acestuia în zona de interes a tuturor botoșănenilor!”, a precizat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Acestă zonă trebuie să constituie prioritatea zero pentru viitoarea conducere a municipiului Botoșani. Este un loc a cărui poveste s-a pierdut în timp, dar care, dacă ar fi scoasă la lumină, botoșănenii ar avea doar de câștigat.

Viziunea noastră pentru Centrul Vechi este distinctă de cea a actualei conduceri a Primăriei Botoșani. Considerăm că aceasta a rămas încă o zonă nesecurizată și ne propunem să întărim măsurile de ordine publică, prin creșterea numărului de echipaje ale Politiei Locale în acest areal. Totodată vom reînfrumuseța centrul și vom pune accentul pe curățenia stradală prin spălarea străzilor pe timp de noapte, prin pavoazarea cu copaci și flori ornamentale, concomitent cu conștientizarea populației de întreținere a acestora. Vom stimula interesul botoșănenilor pentru Centrul Istoric prin atragerea de investitori care să își deschidă o afacere, sprijinul municipalității constând în oferirea de spații gratuite.

Totodată, ne propunem ca prin votul Consiliului Local, să oferim o primă de instalare pentru modernizare și investiții în valoare de 15.000 euro tuturor investitorilor care vor demonstra prin planul de afaceri că vor reuși să revitalizeze zona. Vom pune la dispoziție în mod gratuit spațiile cumpărate și inventariate de Primăria Botoșani și vom oferi mobilierul stradal necesar pentru a crea un centru istoric de interes, așa  cum există în toată România și în toată Europa.

Pentru a avea siguranța continuității dezvoltării zonei, vom condiționa investitorii care vor beneficia de aceste facilități, să își mențină afacerea minimum 3 ani de zile în Centrul Vechi și să creeze noi locuri de muncă.

„Am avut oportunitatea de a vizita marea majoritatea orașelor din România și făcând o comparație, cred că ceea ce avem noi acum în Centrul Vechi este o rușine pentru conducerea Primăriei Botoșani. Este inadmisibil să faci o investiție cu fonduri europene, să te lauzi că ai reabilitat parțial zona istorică, dar să nu se vadă nimic în urmă. Este comod să stai în birou și să ridici din umeri, dar să încasezi taxele și impozitele tuturor botoșănenilor, lăudându-te că ai făcut și faci ce trebuie. Centrul Vechi al cui este? Și dacă s-a făcut ce trebuie, cum își explică municipalitatea degradarea în care se zbatecea mai frumoasă zonă istorică a municipiului Botoșani?”, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

Trăimo perioadă a restricțiilor, dar când o vom depăși, municipalitatea va  trebui să organizeze în Centrul Vechi în fiecare week-end activități culturale, de relaxare, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Local: Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul Vasilache, Filarmonica Botoșani, mai ales că după distanțarea impusă, oamenii își doresc să redevină la viața socială de altădată.

ESTE TIMPUL FAPTELOR CONCRETE pe care echipa ALDE, condusă de Roxana Florentina Țurcanu, profesor de istorie și absolventă de Administrație publică și antreprenor, le va realiza pentru botoșăneni. Trecutul istoric al Centrului Vechi va fi pus în valoare, iar acesta va deveni o zonă curată, modernă și sigură, cu sprijinul dumneavoastră!

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad