Connect with us

Sport

Deţinătorul drepturilor TV vrea schimbări radicale în Liga 1! “Cerinţele sunt obligatorii şi extrem de necesare”

Published

on

EAD, compania care deține drepturile TV pentru Liga 1, a transmis un comunicat ferm în care cere schimbări radicale privind regulamentul pentru sezonul următor de campionat. EAD cere LPF şi FRF să ia măsuri mai clare privind protocolul de coronavirus și licențierea echipelor.

EAD avertizează că sunt câteva cerinţe obligatorii şi extrem de necesare pentru desfășurarea în bune condiții a sezonului 2020-2021 din Liga 1.

În acest sezon, Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș, participante în play-off, n-au obținut licența pentru cupele europene, din cauza problemelor financiare.

“Campioana Ligii 1 poate va fi desemnată, încă o dată, în ultima etapă de playoff, de data aceasta într-un meci direct între cele două echipe care au dominat acest final de sezon.  Aşa cum am mai declarat, dorinţa noastră este ca sezonul să fie încheiat pe teren, iar cea mai bună echipă să câştige. Ne bucurăm că până la urmă, cu toate greutătile întâmpinate în acest campionat, totuşi cîştigătoarea pe teren a meciului dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj va fi campioana României, ceea ce, în opinia noastră, este corect şi elimină toate suspiciunile şi speculaţiile existente cu privire la comportamentul unor echipe din ultima perioadă. Vreau să le mulţumim televiziunilor partenere pentru înţelegerea de care au dat dovadă în ultimele luni, partenerului Casa Pariurilor, jucătorilor, echipelor din Liga 1 şi Ligii Profesioniste de Fotbal pentru efortul depus în a duce la final acest sezon. Aşteptăm cu interes şedinţa Comitetului Executiv al FRF de luni, unde sperăm că cererea LPF de a prelungi playoutul să fie aprobată, astfel încât şi echipele care vor retrograda să fie decise pe teren.

EAD cere măsuri speciale pentru cazurile de coronavirus la echipe

La finalul lunii august va începe un nou sezon al Ligii 1 şi, ţinând cont de ceea ce am învăţat în ultimele luni, din experienţa acestui sezon, am cerut conducerilor LPF şi FRF câteva lucruri, necesare şi obligatorii din punctul nostru de vedere, pentru a nu repeta greşelile acestui final de campionat:

Adoptarea protocolului UEFA pentru toate echipele din Liga 1. Vom avea 4 echipe în cupele europene ce vor fi obligate să respecte acest protocol care impune testarea săptămânală şi testarea în ziua jocului. Considerăm că acest protocol trebuie adoptat de toate echipele, iar LPF şi FRF trebuie să lucreze împreună cu autorităţile, cu premierul şi cu ministrul Sănătăţii, la o aprobarea rapidă.

Modificarea regulamentelor astfel încât echipa care are prea mulţi jucători infectaţi şi nu poate juca un meci, dacă nu mai există date disponibile pentru reprogramare, să piardă meciul cu 3-0 şi să suporte o penalizare semnificativă, reprezentând costul drepturilor plătite, al producţiei şi o despăgubire pentru televiziunile care nu mai pot difuza meciul. Calendarul competiţional pentru sezonul 2020/2021 este extrem de strâns, cu foarte puţine date disponibile, cu obligativitatea terminării sezonului la finalul lunii mai, deoarece avem turneu final de Campionat European. Suntem obligaţi să acceptăm reluarea sezonului la mijlocul lunii ianuarie, posibil să fie meciuri amânate din cauza vremii, iar această cerinţă este obligatorie dacă vrem ca Liga 1 să se termine la data cerută de UEFA. Ne dorim şi sperăm că profesionalismul jucătorilor şi managementul echipelor din Liga 1 vor face inutilă această clauză însă, pentru confortul nostru şi al televiziunilor partenere, ne-o dorim aprobată şi funcţională începând cu prima etapă.

Nu ai licență, adio play-off!

Testarea să fie făcută centralizat, la o singură clinică, plata urmând să fie făcută de către LPF sau EAD, costul fiind scăzut din suma plătită pentru drepturile tv şi comerciale. Împreună cu LPF am început discuţiile pentru a identifica cea mai bună soluţie astfel încât să fie obţinut un preţ redus pentru toate echipele şi garanţia livrării la timp a unor rezultate cu un grad cât mai mic de eroare. Considerăm că acest lucru va elimina discuţiile apărute în spaţiul public, LPF având acces şi fiind ordonatorul tuturor testărilor care se vor face.

Condiţionarea obţinerii licenţei pentru Liga 1 de un teren cu nocturnă şi o instalaţie de încălzire a gazonului funcţională.  Echipele care au instalaţia dar nu o folosesc să plătească o penalizare semnificativă în cazul în care terenul de joc este impracticabil. Se vor juca meciuri până spre finalul lunii decembrie, sezonul se va relua la mijlocul lui ianuarie, nu ne putem baza că iarna va fi blândă.

Echipele care nu obţin licenţă pentru cupele europene să nu aibă acces în playoff-ul Ligii 1.

Citește mai mult pe REALITATEA SPORTIVĂ

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad