Connect with us

National

Noi restricţii de la 1 august: Măşti obligatorii şi în exterior, program limitat la terase și distanțare pe plajă

Published

on

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că autorităţile iau în calcul ca de la 1 august limitarea programului teraselor şi cluburilor în anumite zone din ţară, precum şi introducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile deschide în care se formează aglomeraţie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se întruneşte marţi pentru a discuta noile propuneri ale specialiştilor pentru limitarea răspândirii COVID-19 în România. Noile măsuri ar urma să fie introduse în HG privind starea de alertă, a anunţat premierul Ludovic Orban.

“Astăzi va fi întrunit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul după-amiezii. Îl organizăm, dacă nu putem fizic, îl organizăm online, că unele decizii se iau pe online. Au existat discuţii în Consiliul de Suport Tehnico-Ştiinţific, la nivelul INSP-ului, la nivelul comisiei anti-COVID, specialiştii au formulat deja nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi, cel mai probabil, astăzi o să fie CNSU şi, miercuri, şedinţă de Guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea de guvern referitoare la starea de alertă pentru a introduce noi măsuri”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad