Connect with us

National

PSD anunţă moţiune de cenzură şi o propunere de premier. De ce este chemat Iohannis în Parlament

Published

on

Romaşcanu (PSD): Suntem capabili ca, până la adoptarea moţiunii de cenzură, să prezentăm preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă. El a calificat Guvernul drept toxic, iar pe premierul Ludovic Orban drept ”un accelerator de pandemie”.

În urmă cu o sătămână, tot Lucian Romaşcanu anunţa că la jumătatea lunii viitoare ar urma să fie depusă moţiunea de cenzură la adresa actualului Executiv şi că PSD susţine ideea unui guvern de uniune naţională care să organizeze cele două runde de alegeri programate pentru acest an, dar nu exclude nici ideea unui guvern politic.

„Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune chiar dacă este stare de alertă. Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă” a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă, reluând o parte din argumentele prezentate la sfârşitul săptămânii trecute.
Acesta a criticat dur Guvernul şi pe premierul Ludovic Orban. Despre Executiv a afirmat că este „singurul responsabil pentru situaţia de astăzi” în ceea ce priveşte epidemia, iar pe premierul Orban Lucian Romaşcanu l-a catalogat drept „acest accelerator de pandemie”.
Reprezentantul PSD a prezentat nouă argumente care ar arăta, în opinia social-democraţilor, că Guvernul este responsabil pentru „o săptămână a recordului nefast, o săptămână a iresponsabilităţii împinse la extrem, în care au murit oameni”

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad