Connect with us

National

Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră: Vom trece la PLANUL ROŞU când vom avea 2.000 de infectaţi

Published

on

Aflat la Iaşi, ministrul Sănătății a făcut precizări privind cel mai grav scenariu în cazul epidemiei de coronavirus. Nelu Tătaru a declarat că se va activa planul roşu în momentul în care se va trece de 2.000 de cazuri de infectări.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive care necesită acel suport ventilator”, a declarat Nelu Tătaru la Iaşi.

Întrebat dacă am putea ajunge în două săptămâni la cel mai mai grav scenariu, ministrul Sănătăţii a răspuns: „În acest moment nu”.

Nelu Tătaru a precizat că „avem în spitalele suport COVID aproape 2.000 de paturi în terapie intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment avem 300 de pacienţi internaţi în terapie intensivă”.

Întrebat care ar fi pragul roşu în situaţia cazurilor la ATI, Tătaru a replicat: „Pragul roşu este, ca să spunem, să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă, ceea ce nu văd previzibil în acest moment”.

“Pentru infecția cu COVID nu avem un tratament specific, avem divese tratament, anticoagualante, suport ventilator, dar nu există un tratament specific împotriva COVID -19. Se încearcă tratament specific, noi acum beneficiem de tratament care li se acordă cetățenilor din UE. Noi suntem pe listă la Comisia Europeană, pentru vaccin. Când apare prima companie care produce, în funcție de doze, se va împărți vaccinul între țări”, a declarat Tătaru.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad