Connect with us

Sport

CFR Cluj – FC Botoșani. M. Croitoru: „Este foarte riscant. Cine îmi garantează mie că nu îmi îmbolnăvesc jucătorii?”

Published

on

FC Botoșani va trebui să joacă duminică seară împotriva CFR-ului, o echipă care are 12 jucători infectați cu noul coronavirus. Marius Croitoru se teme că după acest meci ar putea să apară cazuri de coronavirus și la FC Botoșani.

Chiar dacă la CFR Cluj este un focar de coronavirus, LPF a decis ca acest meci să se joace duminică seară.

„Este posibil orice. Este posibil ca cei care au ieșit negativi să fie pozitivi la următorul test. Nu ne poate spune nimeni că va ieșit în 5, 7 sau 14 zile. Rodriguez a ieșit a 13-a zi. Din fericire, a fost asimptomatic. Este foarte riscant. Cine îmi garantează mie că nu îmi îmbolnăvesc jucătorii? Dacă săptămâna viitoare am jucători pozitiv, cine răspunde? Jucătorii mei se duc să joace cu niște jucători care au fost contacți cu cei îmbolnăviți. Din punctul meu de vedere, ar fi bine să se joace dar nu în condițiile acestea.

S-a greșit pentru că nu s-au făcut testele săptămânal. Au hotărât să facă testele la două săptămâni și a fost o mare greșeală. Dacă eram testați la o săptămână, s-ar fi intervenit mult mai repede, ar fi fost doar un caz și era mai ușor pentru cei de la CFR să gestioneze.

Trebuia luată o decizie înainte, trebuia luat și acest scenariu în calcul. Nu să așteptăm să se întâmple și apoi să căutăm soluții. Regulile trebuie stabilite la început și nu pe parcurs sau la final. Trebuiau să ia în calcul și acest scenariu, că poate să apară un focar la o echipă”, a spus Marius Croitoru.

Antrenorul principal al FC Botoșani a decis ca jumătate din lotul pe care îl are la dispoziție să stea în cantonament.

„Am jumătate de echipă în cantonament iar celor cu familii le-am spus că sunt direct răspunzători de tot ce fac ei și familiile lor. Câștigă pe măsură iar sacrificiile trebuie să fie pe măsură. Din fericire, Botoșaniul trece printr-o perioadă în care sunt din ce în ce mai puține cazuri iar acest lucru ne ajută. Este un oraș micuț, un oraș în care se gestionează altfel lucrurile. Jucătorii sunt în cantonament într-un hotel mai retras, în pădure”, a mai spus Marius Croitoru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad