Connect with us

Administratie

Scut antigrindină în județul Botoșani

Published

on

Astăzi, la Instituția Prefectului Botoșani, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții unităților de combatere a grindinei “Moldova” Iași, directorii Direcției Agricole, APIA, ANIF și conducerea societăților agricole din județul Botoșani.

La lucrările ședinței au participat cei doi subprefecți, dna Rodica Zelincă și dna Laura Cronț, dar și senatorul Costel Șoptică. Acestea au cuprins discuții despre extinderea sistemelor antigrindină din zona Cotnari-Iași și pe teritoriul județului Botoșani.

În prezent, combaterea grindinei și stimularea precipitațiilor se realizează cu rachete, prin însămânțarea norilor, având conținut de iodură de argint și care ajung în 3 minute de la lansare în nori.

Investiția de procurare a acestor echipamente antigrindină este guvernamentală și are o garanție de 5 ani de la omologare și amplasare. Aceasta necesită amenajarea unui punct de lansare în suprafață de 1500 mp.

Județul Botoșani, prin conducerea Instituției Prefectului, ISU, D.J.A în parteneriat cu președintele Asociației Producătorilor Agricoli, va întocmi documentația necesară pentru transmiterea ei la Ministerul Agriculturii în vederea avizării și finanțării investiției. Senatorul Costel Șoptică a dat asigurări că, în urma depunerii memoriului, va face demersuri la ministrul Agriculturii, dl Adrian Oros pentru a finanța, din fonduri guvernamentale, un scut antigrindină pentru județul Botoșani care să conțină 25 de unități de lansare.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad