Connect with us

Administratie

FLĂMÂNZI. 30 de afaceri începute cu bani europeni: „Este un vis împlinit” FOTO&VIDEO

Published

on

30 de mici afaceri s-au deschis în orașul Flămânzi, cu bani europeni. O parte dintre beneficiari sunt oameni care s-au întors din străinătate după mulți ani de muncă și au început un mic business. Au primit câte 25.000 de euro, fonduri nerambursabile, iar cu acești bani au deschis ateliere auto, saloane de înfrumusețare, o fabrică de sucuri, o patiserie-cofetărie sau firme de construcții.

Primăria orașului Flămânzi a accesat un proiect european prin Programul Operațional Capital Uman, proiect în valoare de peste patru milioane de euro. Proiectul vizează reducerea sărăciei și dezvoltarea comunitară a orașului Flămânzi iar grupul țintă este format din 600 de persoane recrutate din cele 5 zone marginalizate ale orașului Flămânzi.

Va fi un centru de servicii în domeniul ocupării forței de muncă și servicii în domeniul educației. 50 de elevi vor participa la programul „școală după școală”. Se acordă 50 de subvenții elevilor iar 20 de tineri participă la programe de internship. Se organizează 29 evenimente de promovare a multiculturalismului și se realizează 13 serii de curs pentru calificare/recalificare/specializare pentru 325 persoane. În plus, va fi un program de educație privind igiena, analize medicale de bază pentru 600 de persoane și 30 locuințe racordate, reabilitate și conectate la utilități. Valoarea totală a proiectului este de 20.928.921,65 lei.

25.000 de euro pentru începerea unui business

Tot prin acest proiect, 30 de persoane din orașul Flămânzi au avut posibilitatea să înceapă o afacere. Au primit câte 25.000 de euro, bani nerambursabili, pentru demararea unei afaceri, cu condiția să angajeze minim două persoane. Proiectul a avut efectul așteptat, unele afaceri deja funcționează iar cei care au accesat banii se gândesc să-și dezvolte business-ul și să facă noi angajări. Printre cei care au accesat banii europeni sunt și oameni care au muncit în ultimii ani prin Italia, Spania sau Anglia iar acum au posibilitatea de a lucra și de a câștiga bani în orașul lor.

VEDEȚI în materialul următor cum au reușit 30 de locuitori ai orașului Flămânzi să acceseze banii europeni și deschidă afaceri

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad