Connect with us

Administratie

Roxana Anusca Turcanu: Solicităm directorului DGASPC să înceteze cu presiunile politice pentru membrii ALDE!

Published

on

Odată cu apropierea alegerilor locale din toamnă, observăm că unele partide politice nu mai țin cont de nimic atunci cand vine vorba de interesele partidului, ajungându-se la presiuni pentru anumiți candidați ai partidului nostru.

Precizăm ca este vorba chiar de un funcționar public, respectiv directorul Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Botoșani, Dan Șlincu, care i-a cerut unui membru ALDE, Florinel Chicăroșă, candidat pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare, să-și retragă candidatura din partea ALDE și să meargă în alegerilor locale pe pozitia a doua pentru funcția de consilier local în Santa Mare pe lista PSD, altfel soția sa, fiind angajată ca asistent social la un centru pentru persoane cu dizabilități din Trușești, va avea de suferit anumite repercusiuni la serviciu.

“ Ii sugerăm domnului director al DGASPC să-și respecte cu strictețe atribuțiile conferite conform Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Mai mult decat atât, îi reamintim că a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu o perioadă bună de timp, fiind prefect al județului Botoșani și credem că știe foarte clar că legislația trebuie respectată indiferent dacă simpatizezi sau faci parte dintr-un partid politic”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Considerăm că nu trebuie sa te folosești de funcția pe care o ai și să încalci legislația în vigoare așa cum a facut domnia sa, care s-a folosit de poziția pe care o are, ca director al DGASPC Botoșani, și a facut presiuni asupra unui candidat ALDE pentru a candida din partea PSD pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare.
Ii cerem public domnului director să termine cu aceste presiuni pentru toți membrii ALDE, pentru că nu așa se face politică și nici nu este fair-play din partea dumnealui, mai ales când aceste lucruri vin de la o persoană pe care consideram că o cunoaștem.

Menționăm că în cele din urmă, candidatul ALDE pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare a cedat presiunilor făcute și a plecat la PSD, dar nu ne deranjează faptul ca ni s-a luat un candidat, cât ne deranjează modalitatea prin care s-a făcut acest lucru de un funcționar public care are atribuții în gestionarea instituției pe care o conduce conform legii, nu în favoarea unui partid politic.

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad