Connect with us

National

Ţeapă pe internet: “Ai câştigat 5.000 de lei”. Ce nu trebuie să faci niciodată

Published

on

Dacă în timp ce cauţi ceva pe internet şi deodată îţi apare un anunţ din partea unei companii de telefonie mobilă care te înştiinţează că tocmai ce ai câştigat 5.000 de lei, trebuie să ştii că, de fapt, este vorba despre o ţeapă. 

Escrocheria începe cu mesajul: “Felicitări, vrem să vă mulțumim pentru loialitatea dvs. Adresa dvs de IP a fost selectată pentru o posibilitate de a câștiga 5000 Lei!”. La finalul acestui mesaj ți se pune o întrebare despre calitatea serviciilor oferite de respectiva companie de telefonie. Poți să răspunzi ce vrei, ești automat calificat mai departe. Desigur, un asemenea “cadou” expiră repede. Ți se atrage atenția că mai ai doar 2 minute și ceva ca să-ți revendici premiul.

Dacă apeși pe butonul “revendică premiul”, afli că ai fost selectat și pentru a participa la un experiment social “CALEA SECRETĂ A ÎMBOGĂȚIRII ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ”. Cu litere mici scrie că “pentru a ne proteja împotriva tetativelor de copiere, conținutul va fi furnizat sub forma unor mesaje audio, acestea fiind disponibile numai prin apelare de pe un telefon mobil”. Și, evident, apare butonul ” Sună și ascultă”.

Dacă suni, vei fi taxat cu o sumă enormă și, evident, vei afla că, de fapt, nu ai primit niciun premiu, potrivit newsweek.ro.

Companie de telefonie mobilă Telekom îşi avertizează clienţii în privinţa escrocheriilor.

“Persoane necunoscute care au intenția de a te înșela dau bip-uri sau te apelează de pe numere internaționale, atrăgându-te să suni înapoi pentru a participa la anumite tombole / concursuri cu premii mari în bani (de exemplu 5000 $). Numerele internaționale sunt din afară Europei, iar apelurile către acestea au tarife pe minut ridicate. Tombolele/câștigurile care sunt menționate sunt fictive și au scopul de a te înșela, de a te atrage să apelezi numerele suspecte cu tarife mari și să rămâi cât mai mult timp conectat în convorbire.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad