Connect with us

Sport

Doliu în sportul botoșănean. A murit unul dintre cei mai apreciați antrenori

Published

on

Sportul botoșănean este din nou în doliu. Unul dintre cei mai apreciați antrenori din județul Botoșani a încetat astăzi din viață, la vârsta de 68 de ani.

Vasile Alexandru şi-a dedicat mai bine de jumătate din viaţă handbalului. A intrat în lumea sportului în anii de liceu, când s-a înscris la atletism. A practicat acest sport puţin timp, dar a reuşit să devină vicecampion naţional la aruncarea mingii de oină. A renunţat ulterior la atletism în favoarea handbalului şi în perioada facultăţii a jucat timp de trei ani în prima divizie la CSU Suceava. A revenit la Botoşani şi a reuşit cu echipa Electrocontact promovarea în eşalonul doi al handbalului românesc, dar din motive financiare această echipă s-a desfiinţat.
„Aveam o echipă bună în acea perioadă şi puteam face faţă fără probleme în campionat, dar a intervenit problema banilor. Era la fel ca acum”, declara Vasile Alexandru în 2009.

43 de ani de antrenorat

Din 1975, Vasile Alexandru și-a început cariera de antrenor și a învăţat mii de copii tainele handbalului, iar unii dintre aceştia au ajuns jucători de bază la echipe din liga națională. A început să practice meseria de antrenor la Clubul Sportiv Şcolar, iar din 1990 a activat până la finalul anului 2018 la Liceul cu Program Sportiv.

„Acum avem nouă jucători botoșăneni în prima ligă din care opt sunt în loturile naționale. Au fost la loturile naționale de cadeți, juniori, tineret și acum sunt la seniori. În lotul național de seniori sunt Roșu, Bobeică și Cântec. Cântec e om de bază la Turda, a câștigat în primăvară Campionatul European al Cluburilor. Roșu e unul dintre cei mai buni de la Steaua București, a jucat și la CSM București. Tiberiu Moldovanu este la HCM Vaslui, Didi Hrimiuc este la Focșani. Bobeică a fost la Campionatul European de tineret din Brazilia, acum joacă la Buzău. Îi mai avem pe Gabriel Burlacu, Ady Tîrzioru și Andrei Olariu la Suceava. De asemenea, mai sunt jucători de la LPS Botoșani care joacă în divizia A. Dragostea pentru handbal mă face să sper că într-o zi îi aducem pe toți acești jucători la Botoșani pentru un meci demonstrativ. Ori cu echipa pe care o avem la Botoșani, ori cu Suceava. Am vorbit cu ei, ar fi dispuși să vină. Să vadă și botoșănenii că avem vârfuri în handbal”ne-a spus Vasile Alexandru în 2018 când și-a încheiat cariera de antrenor.

După ce și-a încheiat cariera de antrenor, Vasile Alexandru nu a renunțat la handbal. El a încercat să rămână în fenomen și a sprijinit echipa CSM Botoșani care evoluează în eșalonul secund și care are obiectiv promovarea în Liga Națională.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad