Connect with us

Politica

Așteptăm din partea Guvernului programe noi pentru susținerea legumicultorilor!

Published

on

În situația în care se află în acest moment agricultura românească, din cauza condițiilor meteorologice, cu ploi torențiale în aproape toată țara, legumicultorii au nevoie de susținerea Guvernului, mai mult ca niciodată, pentru a putea face față acestei perioade, atât de dificile.

De aceea, facem o solicitare publică reprezentanților partidului de guvernământ si reprezentanților Guvernului în teritoriu, să facă toate demersurile necesare către Guvernul României și către Ministerul Agriculturii pentru a iniția un program, la fel cum este programul „Tomata” și pentru ardei și castraveți, dar și pentru alte legume cultivate de agricultorii români.

Considerăm că omul care muncește din greu pământul pentru a ne furniza nouă, consumatorilor produse bio, merită un ajutor și din partea Gurvenului pentru a putea rezista pe piața legumelor, unde de cele mai multe reușesc să pătrundă furnizorii legumelor importate în detrimentrul celor naturale, cultivate în județul nostru.
„În urma discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii din județul Botoșani care cultivă legume, aceștia mi-au spus că se simt defavorizați și au o mâhnire în suflet pentru că o parte dintre legume sunt susținute prin programul Tomata cu 3000 euro anual și credem că la fel trebuie să procedeze Guvernul și pentru celelalte legume și aici ne referim la castraveți, ardei, varza etc să fie și acestea susținute prin programe specifice pentru că toți agricultorii botoșăneni muncesc la fel de mult. ALDE dacă are posibilitatea va vota în Parlament un proiect susținut de Guvern pentru aceste legume”, a declarant Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

În același timp, informăm locuitorii județului Botoșani că reprezentanții Filialei ALDE Botoșani au discutat cu colegii nostri de partid, din Parlamentul României și ne-au asigurat că vor depune un proiect de lege, care va ajuta la programe noi pentru tot ce înseamnă legumicultură la nivel de România și la nivelul județului Botoșani.
În concluzie, rugăm guvernanții și parlamentarii partidului de guvernământ să facă toate demersurile necesare pentru implementare acestor programe de susținerea legumicultorilor .
Un lucru pe care nu trebuie să-l ignore cei ce ne reprezintă în Parlamentul și în Guvernul României este că locuitorii județului Botoșani muncesc foarte mult, iar dacă o parte dintre ei cultivă și legume este foarte bine dacă îi pot ajuta prin crearea unor noi programe pentru susținerea legumicultorilor. Dacă vor fi susținuți prin astfel de programe, aceștia vor putea produce și mai multe legume și astfel populația va avea posibilitatea să cumpere legume bio cultivate în județul nostru, care sunt mult mai sănătoase decât să cumpere legume importate din alte țări din comunitatea europeană.
Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )