Connect with us

National

INUNDAȚII CATASTROFALE la granița județului Botoșani. 3 decese, 200 de localități și 5000 de gospodării afectate / VIDEO

Published

on

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență  a transmis, miercuri dimineață, că cele mai afectate regiuni de inundații sunt Ivano-Frankivsk, Cernăuți, Lviv și Transcarpatia.

Potrivit ziarului Libertatea Cuvântului, ploile abundente din perioada 22-23 iunie au provocat inundații în 197 de localități: 161 în regiunea Ivano-Frankivsk, 15 – în regiunea Cernăuți și 8 în regiunea Lviv.

În total au fost inundate 4.976 de gospodării, 5 unități sanitare, 3.302 subsoluri, 9.389 de grădini și 3.286 de fântâni. Totodată, condițiile meteo nefavorabile au provocat moartea a trei persoane în regiunea Ivano-Frankivsk. Au fost evacuate 389 de persoane, dintre care 76 sunt copii.

Din cauza inundațiilor circa 5.500 de gospodării din 18 localități bucovinene au rămas fără alimentare cu gaze, potrivit informațiilor Companiei „Cernivțigaz”.

Cauza principală este afectarea suporturilor pentru trecerea conductelor de distribuție a gazelor naturale peste râului Ceremuș, în raioanele Vijnița și Chițmani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad