Connect with us

Administratie

INUNDAȚII LA RĂDĂUȚI PRUT. Oameni evacuați, case pe jumătate în apă și animale luate de viitură FOTO&VIDEO

Published

on

O ploaie torențială de aproximativ jumătate de oră a creat mari pagube în satul Rediu din comuna Rădăuți Prut. Apa a acoperit inclusiv drumul național care leagă localitatea Rediu de centrul comunei Rădăuți Prut.

La 12 ani de la inundațiile catastrofale care au lovit comuna Rădăuți Prut, oamenii din zonă trăiesc din nou cu teama că vor rămâne fără locuințe. Ieri seară, nordul județului a fost în COD ROȘU de inundații iar în localitatea Rediu s-au înregistrat 108 l/mp. Apa a pătruns în mai multe gospodării, a distrus garduri, a inundat case, a blocat drumul național Darabani – Rădăuți Prut și le-a reamintit oamenilor din Rediu de inundațiile din 2008.

„Au fost înregistrate la dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani 11 apeluri de urgență pentru localitatea Rediu, comuna Rădăuți Prut. În urma intervenției pompierilor militari și voluntari au fost salvate 17 persoane din casele în pericol de a fi inundate și dintr-un autoturism”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoșani.

Tot în această noapte, pompierii au intervenit și în localitatea Baranca din comuna Hudești. Au fost evacuate persoanele din zona inundabilă iar mai multe echipaje de pompieri monitorizează zona.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )