Connect with us

Administratie

COD ROȘU. POTOP în județul Botoșani VIDEO

Published

on

Județul Botoșani este în continuare în COD ROȘU de descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale ce vor cumula 40…50 l/mp. În zona avertizată s-au cumulat 60…80 l/mp,

Codul este valabil până la ora 21:40 dar autoritățile sunt în alertă deoarece la intrarea Prutului în țară, la Oroftiana, cota este de 674 cm, cu 24 cm peste cota de pericol.

Vizate de CODUL ROȘU sunt Hudești, Coțușca, Havârna, Rădăuți-Prut, Avrămeni, Manoleasa, Păltiniș, Mileanca, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Viișoara, Săveni, Concești, Mitoc, Adășeni;

Primele probleme au apărut în satul Horia din comuna Mioc unde pompierii din Săveni au fost solicitați să intervină pentru a evacua apa dintr-o gospodărie. De asemenea, a fost inundată și o casă din satul Rediu, comuna Rădăuți Prut. La Rădăuți Prut, între orele 19.20 și 20.15, s-au înregistrat 70 l/mp.

UPDATE. Trei case sunt inundate in satul Rediu, comuna Radauti-Prut, ca urmare a fenomenelor hidrologice . Prefectul județului, dl Dan Nechifor și șeful ISU, dl Cristian Amarandei au plecat la fata locului.

UPDATE. Numarul caselor inundate in Radauti Prut a crescut. Apa a patruns in sase gospodarii

Publicată de Sorin Scutariu pe Luni, 22 iunie 2020

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )