Connect with us

Sport

Fostul președinte al FC Botoșani insistă pentru introducerea sistemului VAR

Published

on

Prestația modestă a arbitrului Horia Mladinovici la Sepsi – Voluntari (1-2) i-a făcut pe oficialii din Liga 1 să se gândească din nou la sistemul VAR. Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, îndeamnă cluburile să facă un efort financiar pentru a rezolva problema cât mai curând.

Meciul pierdut de Sepsi cu FC Voluntari, scor 1-2, a fost unul plin de greșeli de arbitraj, de-o parte și de cealaltă. Horia Mladinovici și Vladimir Urzică au primit nota 5 în Gazeta Sporturilor, iar imediat după meci au apărut discuții legate de apariția sistemului VAR.

Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, spune că formațiile din Liga 1 ar trebui să facă un mic efort pentru a susține financiar aducerea VAR-ului: „Nu cred că suma pentru instalarea VAR-ului e așa mare, cel puțin la ce bugete au echipele de Liga 1. Nu sunt niște costuri exagerate.

Până la urmă, dacă se greșește în defavoarea ta, pierzi bani. Toți putem pierde bani din cauza unor greșeli, poate o calificare în play-off sau chiar o retrogradare. Gândiți-vă că dacă retrogradezi din cauza greșelilor de arbitraj, e un dezastru financiar”, își justifică Șfaițer dorința.

Din ultimele discuțiii purtate de cluburi, oficialii au înțeles că instalarea sistemului VAR durează cel puțin 6 luni, așadar, e greu de crezut că în sezonul următor am putea beneficia de așa ceva, cel puțin nu în sezonul regulat: „La momentul ăsta, din câte știu eu, instalarea VAR-ului durează cam 6 luni. La un moment dat, părerile erau împărțite, dar cred că acum toate echipele își doresc. Apariția VAR-ului ar fi benefică pentru oricine în acest moment”.

VEZI mai mult pe GSP.RO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad