Connect with us

National

Atenţie români, nu deschideţi mail-urile de la Poşta Română, BT şi DHL. Un nou val de atacuri cibernetice

Published

on

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o campanie de e-mail-uri înşelătoare trimise în numele Poştei Române, Băncii Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS. Țintele predilecte ale acestei campanii sunt calculatoare instalate în instituții publice.

În momentul în care victima accesează link-ul sau fişierul infectat din e-mail, ameninţarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem și e capabilă să transmită atacatorilor informațiile stocate și activitatea de pe dispozitiv.

Amenințarea de spionaj Agent Tesla a fost descoperită inițial în 2014, însă de-a lungul timpului a suferit multiple actualizări și îmbunătățiri. Dezvoltatorii o vând și altor răufăcători interesați să o răspândească și le oferă prețuri care diferă în funcție de modelul de licențiere. Amenințarea rămâne ascunsă pe sistemul infectat, eludează soluția de securitate instalată și poate transmite parole, face capturi de ecran, dar și trimite date de acces la multiple platforme accesate de către victimă.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad