Connect with us

Educatie

Peste 300 de elevi botoșăneni nu s-au prezentat la examenul de astăzi

Published

on

Astăzi, a fost organizată prima probă scrisă a Evaluării Naționale. Din cei 4402 absolvenți de clasa a VIII-a din unitățile de învățământ din județul Botoșani, la proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4066 candidați (92,37%). 336(7,63%) nu s-au prezentat la examen.

Potrivit reprezentanților IȘJ Botoșani, nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis și nu au fost solicitări privind susținerea examenului cu subiectele de rezervă. De asemenea, în cele 105 centre de examen în care s-a desfășurat proba scrisă de Limbă și literatură română nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică). Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )