Connect with us

Administratie

Județul Botoșani intră din nou în Cod Portocaliu de ploi, grindină și vânt puternic

Published

on

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic pentru județul Botosani, valabil de la ora 15.00 și până pe 14 iunie , ora 02.00.

Reprezentanții ISU Botoșani recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

„În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, au precizat reprezentanții ISU Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad