Connect with us

Administratie

Viceprimarul comunei Dângeni și-a pierdut mandatul și amenință cu procese: „Voi acționa în instanță…” / VIDEO

Published

on

Viorel Sorohan, viceprimarul comunei Dângeni, și-a pierdut mandatul după ce liberalii au decis să-i retragă sprijinul politic. Prefectul Dan Nechifor a emis astăzi ordinul privind încetarea mandatului de consilier local al comunei Dângeni.

Viorel Sorohan a fost ales consilier local al comunei Dângeni pe lista Partidului Național Liberal și ulterior a fost votat pentru funcția de viceprimar. Între timp, relația dintre el și primarul liberal Cătălin Rotundu a devenit una tot mai tensionată și a decis să susțină o altă formațiune politică. A apărut într-o conferință de presă la sediul ALDE și a anunțat că va candida din partea acestei formațiuni la Primăria Dângeni. În acte, a rămas membru PNL deoarece adeziunea la un alt partid ar fi însemnat pierderea mandatului. Între timp, Cătălin Rotundu a convocat Biroul Politic Local PNL și a propus retragerea sprijinului politic pentru Viorel Sorohan. Biroul Politic Județean PNL a aprobat imediat și a transmis decizia către Prefectură iar prefectul Dan Nechifor a emis ordinul.

Viorel Sorohan acuză că a fost încălcat statutul PNL și a precizat că va contesta decizia în instanță.

„Această decizie este în afara statutului Partidului Național Liberal. Nu am nicio adeziune și niciun alt document prin care să se ateste că aș fi plecat la o altă formațiune politică. Când a avut loc Biroul Politic Local, nu am fost anunțat. Normal ar fi trebuit să fiu notificat în scris pentru a putea participa la acea ședință. Acea propunere a Biroului Politic Local a fost trimisă către Biroul Politic Județean. Nici până la ora actuală nu am primit niciun document referitor la faptul că mi s-a retras sprijinul politic. Astăzi am aflat că s-a emis ordinul prefectului. Voi acționa în instanță, voi contesta ordinul prefectului și voi scoate la lumină toate abuzurile care s-au făcut în această perioadă. Abuzuri făcute de Biroul Politic Local, în frunte cu domnul președinte Cătălin Rotundu”, ne-a spus Viorel Sorohan care a adăugat:

„Conflictul dintre mine și Cătălin Rotundu a început din 2018 când nu am fost de acord cu anumite hotărâri pe care a vrut să le ia. Pentru a mă pune pe o linie moartă, am fost acuzat de dumnealui, printr-o declarație scrisă, nesemnată, fără nume, că aș fi făcut nu știu ce prin cadrul primăriei”.

L-am contactat pe primarul comunei Dângeni care este și secretarul general al PNL Botoșani care a refuzat să comenteze.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad