Connect with us

National

Când se vor redeschide mall-urile? Guvernul a revenit asupra deciziei

Published

on

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că deschiderea mall-urilor depinde numai de evoluția epidemiei de coronavirus. Decizia va fi luată cât mai aproape de ziua celui de-al doilea val de relaxare – 15 iunie.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi doar cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie. Decizia de redeschidere sau nu a mall-urilor se va baza doar pe evaluările Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul doreşte să ia „decizii cât mai rapide”, însă „asta depinde de evoluţia epidemiei”, a anunțat Ludovic Orban.

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, vineri, într-o conferinţă de presă.

Declarațiile au fost făcute de șeful Executivului, vineri, la Cernica, unde a participat la lansarea proiectului „Produs în Arie Naturală Protejată”.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad