Connect with us

Sanatate

Se pregătește revenirea la normal a activității Spitalului Județean. Radu Malancea: „Am dat proiectul de deschidere la…”

Published

on

Demersuri pentru revenirea Spitalului Județean Botoșani la activitatea normală. Managerul Radu Malancea vrea să scadă foarte mult numărul pacienților COVID din clădirea de pe strada Marchian.

Managerul Spitalului Mavromati a solicitat autorităților județene și Ministerului Sănătății, transferarea tuturor pacienților COVID la secțiile de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, cu excepția celor care au nevoie de terapie intensivă.

„Am dat proiectul de deschidere a spitalului la comisia județeană. Deschidem Oncologia, unde e un punct sensibil pentru că pacienții și așa sunt chinuiți de boală. În cursul acestei săptămâni urmează să-i redăm funcționalitatea secției. În afara de zona infecto-contagioase, vom avea numai un sector cu cazurile severe care nu pot să le țin departe de terapia intensivă. Terapia intensivă va fi împărțită în sectoare de suspect covid și non-covid, separate, cu zone de siguranță și fără risc de contaminare între ele”, a spus Radu Malancea.

Mai mult, s-a început și reorganizarea Secției de Boli Infecțioase deoarece a scăzut numărul de pacienți. Chiar dacă se încearcă revenirea la normalitate, medicul Radu Malancea a transmis personalului din spital că toate regulile de protecție vor fi menținute.

„Acum în spital este mai sigur decât pe stradă. Circuitele sunt complet separate, nu este niciun risc de contaminare din spital. Riscul este de la ei spre personalul spitalului. Secția de Boli Infecțioase nu mai este supra încărcată, deja o reorganizăm, dăm drumul și la spitalizările de zi HIV-SIDA, se separă zona de suspecți de zona de pozitivi COVID. Personalul medical nu relaxează condițiile de protecție. Spitalul nu își modifică politica de protecție atât a pacientului cât și a personalului. De acum intervine altceva, foarte riscant. Relaxarea psihologică atât a personalului cât și a pacienților. Este cea mai periculoasă perioadă. Personalul și pacienții rămân cu aceleași restricții. Dar de luna aceasta se pot trata urgențele și vom vedea în funcție de evoluție, să dăm drumul și la patologia cronică. Eu zic că va fi bine”, a mai precizat Radu Malancea.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad