Connect with us

Sport

LPF iese la atac! Nu este de acord ca partidele din Liga 1 să se desfășoare fără spectatori

Published

on

Liga Profesionistă de Fotbal a trimis o adresă oficială Ministerului Tineretului și Sportului și solicită măsuri mai blânde pentru Liga 1. În documentul semnat de Secretarul General al LPF, Justin Ștefan, se solicită ca meciurile de fotbal, din Liga 1, să se desfășoare cu spectatori, dar și continuarea competiției în cazul în care un jucător sau un om din staff este depistat pozitiv.

Liga Profesionistă de Fotbal nu este de acord noul ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății care va reglementa modul de reluare al Ligii 1. Oficialii Ligii au trimis un document în care încearcă să obțină, cu argumente, abandonarea unor măsuri drastice. Cererea este adresată ministrului Ionuț Stroe.

LPF a explicat că toate cluburile au respectat foarte bine toate reglementările de până acum, iar în Liga 1 nu există niciun caz de COVID-19 deși în această perioadă jucătorii au fost izolați și s-au antrenat împreună. Liga spune că ideea ca această izolare să meargă mai departe ar fi greșită. În acest sens s-au oferit exemple din Germania, Italia, Spania. Jucătorii stau acasă și vin la stadion cu mașina personală.

„Măsurile propuse de autorități sunt de natură să afecteze în mod grav sănătatea psihologică a acestora în contextul în care jucătorii se află în izolare din 15 martie 2020. La nivel european nu a existat nicio țară care să impună până la acest moment măsuri atât de restrictive și oneroase precum cele dispuse de autoritățile române. ”, se arată în acest document.

LPF susține că echipele din România au dificultăți mari financiare, iar măsurile excesive pot aduce noi probleme. Tot aici se amintește și că președintele Klaus Iohannis a spus că se pot organiza evenimente de la 1 iunie. Regulile sunt clare. Nu mai mult de 500 de persoane și condiții de igienă stricte.

„Vă rugăm să observați că stadioanele de fotbal permit respectarea fără probleme a regulilor de distanțare socială în cazul meciurilor de fotbal. S-ar putea analiza și posibilitatea permiterii accesului unui număr mare de spectatori”, se mai scrie în această adresă.

VEZI mai mult pe PROSPORT

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad