Connect with us

Sport

Baraj pentru Liga 1 într-o singură manșă? Răzvan Burleanu spune care sunt concluziile discuțiilor purtate până acum

Published

on

Barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 din această vară are șanse mari să fie organizat într-o singură manșă, nu în două, cum a fost în precedentele patru ediții, de când a fost înființat. De fiecare dată, câștig de cauză au avut echipele din prima ligă. Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune care e stadiul discuțiilor purtate până acum cu cluburile în privința acestui baraj afectat și el de pandemia de COVID-19.

Federația Română de Fotbal a aprobat, prin Comitetul Executiv desfășurat la data de 27 mai, ca actualul sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, afectat de măsurile luate de autorități în urma pandemiei de COVID-19, să fie ”înghețat” pentru cluburile clasate pe locurile 7-18 după 24 de etape dintr-un total de 38, iar primele șase echipe, care și-au și depus dosarul de obținere a licenței pentru Liga 1, să dispute un play-off. În urma a cinci etape ale acestui mini-turneu în care se va intra doar cu jumătate din punctele acumulate până acum se vor decide cele două echipe direct promovate în prima ligă, iar a treia clasată va merge la barajul de promovare.

Echipele care vor juca în play-off-ul Ligii 2 sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Răzvan Burleanu: ”Barajul pare să se îndrepte către direcţia de a fi disputat într-o singură manşă”

Acest baraj de promovare/menținere în Liga 1 ar putea suferi și el modificări, față de cum era organizat până acum. FRF nu a luat o decizie exactă în privința acestuia până în acest moment, însă președintele Răzvan Burleanu spune că sunt șanse ca barajul să aibă loc într-o singură manșă în acest an, nu în două, cum s-a întâmplat în precedentele patru ediții, de când a fost înființat.

Răzvan Burleanu a precizat, la TelekomSport, că a discutat deja cu cluburile din Liga 2 despre această variantă, iar acum trebuie să vadă și opinia echipelor din play-off-ul Ligii 1. Prin organizarea barajului într-o singură manșă, FRF ar câștiga câteva zile, rezervate altfel pentru un meci retur, pentru a putea încheia mai repede actualul an fotbalistic împins, chiar și așa, destul de mult înspre luna august din cauza pandemiei de COVID-19.

”Pare, mai degrabă, să se îndrepte către direcţia de a fi disputat într-o singură manşă. Aici, iarăși, va trebui să ne consultăm și cu cluburile de Liga 1. Noi, ca și federație, ne-am și consultat deja cu cluburile de Liga a 2-a. Cluburile de Liga a 2-a au înțeles, practic, că până la urmă ce ne interesează? Obiectivul este ca finalul acestui sezon competiţional să se apropie cât mai mult posibil de debutul următorului sezon competiţional, astfel încât să avem o pauză cât mai scurtă de timp, de zece – 12 zile”, a spus Răzvan Burleanu, la Telekom Sport.

Citește mai mult pe Liga2.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad