Connect with us
banner ad

Sport

Baraj pentru Liga 1 într-o singură manșă? Răzvan Burleanu spune care sunt concluziile discuțiilor purtate până acum

Published

on

Barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 din această vară are șanse mari să fie organizat într-o singură manșă, nu în două, cum a fost în precedentele patru ediții, de când a fost înființat. De fiecare dată, câștig de cauză au avut echipele din prima ligă. Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune care e stadiul discuțiilor purtate până acum cu cluburile în privința acestui baraj afectat și el de pandemia de COVID-19.

Federația Română de Fotbal a aprobat, prin Comitetul Executiv desfășurat la data de 27 mai, ca actualul sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, afectat de măsurile luate de autorități în urma pandemiei de COVID-19, să fie ”înghețat” pentru cluburile clasate pe locurile 7-18 după 24 de etape dintr-un total de 38, iar primele șase echipe, care și-au și depus dosarul de obținere a licenței pentru Liga 1, să dispute un play-off. În urma a cinci etape ale acestui mini-turneu în care se va intra doar cu jumătate din punctele acumulate până acum se vor decide cele două echipe direct promovate în prima ligă, iar a treia clasată va merge la barajul de promovare.

Echipele care vor juca în play-off-ul Ligii 2 sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Răzvan Burleanu: ”Barajul pare să se îndrepte către direcţia de a fi disputat într-o singură manşă”

Acest baraj de promovare/menținere în Liga 1 ar putea suferi și el modificări, față de cum era organizat până acum. FRF nu a luat o decizie exactă în privința acestuia până în acest moment, însă președintele Răzvan Burleanu spune că sunt șanse ca barajul să aibă loc într-o singură manșă în acest an, nu în două, cum s-a întâmplat în precedentele patru ediții, de când a fost înființat.

Răzvan Burleanu a precizat, la TelekomSport, că a discutat deja cu cluburile din Liga 2 despre această variantă, iar acum trebuie să vadă și opinia echipelor din play-off-ul Ligii 1. Prin organizarea barajului într-o singură manșă, FRF ar câștiga câteva zile, rezervate altfel pentru un meci retur, pentru a putea încheia mai repede actualul an fotbalistic împins, chiar și așa, destul de mult înspre luna august din cauza pandemiei de COVID-19.

”Pare, mai degrabă, să se îndrepte către direcţia de a fi disputat într-o singură manşă. Aici, iarăși, va trebui să ne consultăm și cu cluburile de Liga 1. Noi, ca și federație, ne-am și consultat deja cu cluburile de Liga a 2-a. Cluburile de Liga a 2-a au înțeles, practic, că până la urmă ce ne interesează? Obiectivul este ca finalul acestui sezon competiţional să se apropie cât mai mult posibil de debutul următorului sezon competiţional, astfel încât să avem o pauză cât mai scurtă de timp, de zece – 12 zile”, a spus Răzvan Burleanu, la Telekom Sport.

Citește mai mult pe Liga2.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )