Connect with us

Administratie

Drumul Prăjeni – Iași va fi finalizat în acest an: „Nu cred că vor fi probleme”

Published

on

Consiliul Județean va finaliza anul acesta porțiunea de aproape trei kilometri a drumului Prăjeni – Iași care a rămas neasfaltată. Valoarea acestei investiții este estimată la aproximativ 10 milioane de lei.

În zilele următoare, Consiliul Județean va demara licitația pentru modernizarea celor trei kilometri de drum care au rămas neasfaltați pe tronsonul Prăjeni – limita cu județul Iași. Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, spune că pentru cei trei kilometri trebuia realizat un proiect de modernizare.

Sperăm ca până la sfârșitul lunii să putem scoate lucrările la licitație. S-au făcut afirmații că nu am avut bani pentru asfaltarea celor trei kilometri. Nu este adevărat. Acea porțiune de drum figurează în toate evidențele ca drum de piatră. Conform legislației, orice porțiune de drum de piatră nu poate fi asfaltată fără a face un proiect de modernizare. Acolo este necesar un proiect de modernizare, se vor scoate lucrările la licitație și sperăm ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm și acea porțiune de drum. Nu cred că vor fi probleme”, a precizat Dorin Birta.

Cât privește drumul strategic, mâine se vor deschide ofertele. Reprezentanții Consiliului Județean sunt optimiști că de această dată vor fi constructori interesați să lucreze.

„Pe 28 mai vom avea deschiderea de oferte la drumul strategic. Avem speranțe că vor fi constructori interesați. Să vedem cine va depune oferte. Până acum s-au cerut informații, clarificări. De aceea am prelungit termenul de deschidere a ofertelor”, a precizat Dorin Birta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad