Connect with us

Administratie

Se reiau lucrările la drumul 24C Santa Mare – Ștefănești

Published

on

Lucrările la drumul național 24C Santa Mare – Ștefănești vor continua în acest an și se va turna un covor asfaltic, la fel cum este pe tronsonul din județul Iași.

Aceste lucrări erau programate pentru 2019 dar au fost abandonate deoarece s-au reziliat contractele pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași le avea cu firmele care au câștigat licitația. Deputatul Cristian Achiței spune că în urma discuțiilor avute atât cu ministrul Transporturilor cât și cu reprezentanții DRDP Iași, lucrările la drumul 24C vor fi finalizate anul acesta.

„În 2018 au avut contracte pe trei ani, de întreținere. A venit acea malefică ordonanță 114 iar la începutul anului 2019 s-a ajuns la rezilierea contractelor cu toți antreprenorii. Au schimbat un pic tactica, modul de lucru. S-a început lucrarea de întreținere dinspre Bădărăi spre Ștefănești, s-au făcut câteva tronsoane. Eu sunt drumar dar sunt unele lucruri pe care nu le pricep. Pe un tronson de câțiva kilometri s-a făcut o reciclare și se poate circula bine. Un alt tronson a fost sărit. Pe urmă, alt tronson a fost făcut. Pare absolut ilogic cum s-au ales acele tronsoane”, a spus Cristian Achiței, adăugând:

„Avem programat pentru trimestrul doi să închidem toate acele două tronsoane rămase de la Santa Mare la Rânghilești și Dămideni. Din trimestrul trei vom veni cu covor asfaltic spre Ștefănești și apoi cu lucrări importante, în funcție de finanțarea pe care o vom avea, de la Ștefănești la Ripiceni și apoi Manoleasa Prut. Drumul 24C, de la Santa Mare și până la Manoleasa a fost un drum abandonat de cei de la PSD. Eu țin foarte mult la acea zonă. Și acolo trăiesc oameni din județul Botoșani care merită să meargă pe drumuri normale și nu pe piste de biciclete fisurate. Și estul județului Botoșani are nevoie de drumuri la fel de bune ca în vestul județului. Vă asigur că facem toate eforturile la nivelul Ministerului Transporturilor să avem finanțare și să facem lucrări importante și pe DN 24C”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )