Connect with us

Administratie

Licitațiile pentru A7 și A8 se organizează în 2021. Cristian Achiței: „Există bani, există voință și…”

Published

on

În cursul acestui an se vor reface studiile de fezabilitate pentru autostrada A7 (Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani) și pentru autostrada A8 (Iași – Tg. Neamț – Tg. Mureș), urmând ca în 2021 să se organizeze licitațiile pentru proiectare și execuția lucrărilor.

Parlamentarul Cristian Achiței, secretarul Comisiei Transporturi din Camera Deputaților, spune că s-au făcut pași importanți pentru realizarea autostrăzii A8 și că în 2022 ar putea începe lucrările.

„Văd oameni care din frustrare sau supărare, ies cu tot felul de comunicate. Mă refer la tovarășii pesediști. După ce n-au făcut nimic pentru A8… Ba mai mult, au introdus acel parteneriat public-privat de la Tg. Neamț la Iași și vroiau să ne pună să plătim și o taxă de vreo 6 euro. Acel parteneriat public-privat a fost anulat. El este din nou în portofoliul Ministerului Transporturilor. În acest moment, este semnat contractul și finanțat pe bani europeni, pentru revizuirea studiului de fezabilitate între Tg. Neamț și Tg. Mureș. Finalizarea contractului va fi în acest an iar anul viitor vom avea o licitație pentru proiectare și execuție. De asemenea, se revizuiește studiul de fezabilitate pentru Iași – Ungheni și pentru Iași – Tg. Neamț. Toate aceste lucrări sunt extrem de accelerate de Ministerul Transporturile”, a precizat Cristian Achiței care a adăugat:

„La A7, pe tronsoanele Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, anul acesta se vor termina studiile de fezabilitate și vor urma licitațiile pentru lucrări. Anul acesta va fi gata varianta ocolitoare a municipiului Bacău. Ne va ajuta foarte mult pentru că uneori faci și o oră până traversezi Bacăul. Toate aceste lucrări sunt finanțate și îi rog pe tovarășii parlamentari PSD, deși nu sunt specialiști în drumuri, niciunul, dar își dau cu părerea, să se uite în bugetul Ministerului Transporturilor și bugetul CNAIR, să vadă că toate aceste investiții au finanțare. Fie din fonduri europene, fie de la bugetul de stat. Să nu mai dezinformeze lumea că nu există bani. Există bani, există voință și există o echipă extrem de determinată pentru a accelera lucrările de infrastructură rutieră și nu numai. S-au semnat și contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale cu care pesediștii ne-au amețit vreo patru ani”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad