Connect with us
banner ad

Sport

Cluburile din Liga 1 ar putea primi un ajutor financiar: „“Încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor”

Published

on

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, ia în calcul aplicarea unor scheme de ajutor de stat pentru cluburile sportive din România, pentru acoperirea daunelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Fotbalul este cel mai afectat de suspendarea competițiilor, la mijlocul lunii martie. FRF și LPF plănuiesc reluarea Ligii 1 în weekend-ul 13-14 iunie.

Guvernul ia în calcul posibilitatea garantării de către stat a unor împrumuturi făcute de cluburile sportive. Pierderile pentru fotbalul românesc în ultimele luni sunt de ordinul sutelor de mii de euro.

“Încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de COVID-19. Şi aici este nevoie de o evaluare a daunelor din partea cluburilor, cât mai exact şi justificată cu documente a pierderilor financiare pe care le-au avut.

Aş îndrăzni să mă gândesc şi la nişte granturi pentru realizarea de investiţii care să se proiecteze pe o perioadă cât mai îndepărtată. Şi nu în ultimul rând câteva garanţii din partea statului pentru accesarea de credite. Pentru cei care au această componentă, de ce să nu oferim garanţii pentru credite pe o perioadă mai îndepărtată“, a spus Ionuț Stroe.

Sursa: REALITATEA SPORTIVĂ

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )