Connect with us

Administratie

Drumul Botoșani – Tg. Frumos va fi realizat cu fonduri europene

Published

on

Drumurile Botoșani – Tg. Frumos și Botoșani – Ștefănești au finanțarea asigurată și nu există niciun risc ca proiectelor să fie blocate. Asta spune deputatul liberal Cristian Achiței.

Pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos, finanțarea este asigurată din fonduri europene. Același lucru se încearcă și în cazul drumului Botoșani – Ștefănești chiar dacă are finanțarea asigurată din bugetul statului.

„Drumul Botoșani – Tg. Frumos este finanțat din fonduri europene. Există aprobarea Direcției Generale Organism Intermediar de Transporturi, drumul este cuprins în masterplanul de transport și este finanțat prin POIM 2014-2020 și se încadrează în perioada N+3, până în 2023. Am văzut discuții în spațiul public, dacă este sau nu finanțare. Botoșani – Ștefănești are asigurată toată finanțarea, deocamdată din bugetul de stat. Cele două milioane care sunt credite bugetare anul acesta, au fost luate în considerare pentru partea de proiectare și începerea lucrărilor. Lucrarea are asigurată prin fișă de buget toată finanțarea, de peste 200 de milioane, prin credite de angajament. Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, drumul Botoșani – Ștefănești a fost trimis spre avizare la aceeași direcție pentru a încerca să obținem o finanțare europeană, tot pe POIM 2014-2020. Sper ca acest lucru să se întâmple și acolo”, a precizat deputatul Cristian Achiței.

Contractul de proiectare și execuție a drumului Botoșani – Tg. Frumos (71,512 km) a fost semnat miercuri 20 mai. Valoarea contractului este de 267.309.612,02 Lei, plus TVA. Licitația a fost câștigată de Asocierea S.C. AQUA PARC S.R.L. – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. – VAHOSTAV – SK a.s. – TRAMECO S.A. Termenul de finalizare este de 24 de luni.

Cât privește drumul Botoșani – Ștefănești, contractul a fost semnat joi, 14 mai. Are o valoare de 208.444.894,73 lei fără TVA, iar lucrările vor fi executate de Asocierea AUTOTEHNOROM S.R.L. – S.C. OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A. – S.C. EVALCONS TECH S.R.L. Durata lucrărilor este de 24 de luni.

Contractul prevede modernizarea DN 29D, BOTOȘANI – ȘTEFĂNEȘTI, km 2+800 – km 18+500 și km 21+800 – km 48+146.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad