Connect with us

Administratie

VEZI când încep lucrările la drumurile Botoșani – Tg. Frumos și Botoșani – Ștefănești. Cristian Achiței: „Vă promit că mă voi implica în continuare”

Published

on

După mulți ani de așteptare, au fost finalizate licitațiile și s-au semnat contractele pentru proiectare și modernizare a drumurilor Botoșani – Tg. Frumos și Botoșani – Ștefănești. Potrivit deputatului Cristian Achiței, anul acesta vor începe lucrările pe ambele drumuri.

Chiar dacă s-au semnat contractele cu firmele care au câștigat licitațiile, lucrările nu vor începe imediat. Urmează o perioadă de patru și respectiv cinci luni pentru realizarea proiectelor tehnice și ulterior câte o lună pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție.

„Pentru Botoșani – Tg. Frumos, perioada de proiectare este de cinci luni din care patru luni partea de proiectare iar o lună pentru obținerea avizelor și autorizației de construire. Eu vă promit că mă voi implica în continuare, am discutat cu ministrul Transporturilor pentru a vedea cum putem sprijini toată această parte de obținere a avizelor. O să-i rog public pe toți avizatorii să nu cumva să glumească și să întârzie obținerea acestor avize doar pe motive birocratice. Același lucru se întâmplă și la Botoșani – Ștefănești unde perioada de proiectare este de șase luni. Voi monitoriza și sper că la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, să vedem utilajele pe aceste două drumuri. Sunt șanse foarte mari ca anul acesta să înceapă ambele obiective. Voi avea discuții la Ministerul Transporturilor pentru a scurta perioada de proiectare la drumul Botoșani – Ștefănești. La începutul lunii octombrie sper să înceapă lucrările la drumul Botoșani – Tg. Frumos iar la sfârșitul lunii octombrie să începem lucrările la drumul Botoșani – Ștefănești”, a precizat deputatul Cristian Achiței.

Cele două proiecte au termen de execuție de 24 de luni ceea ce înseamnă că în toamna anului 2022 vom putea circula în condiții decente spre Tg. Frumos și Ștefănești.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad