Connect with us
banner ad

National

Ludovic Orban: ”La 1 Iunie se vor deschide activități economice unde riscul de transmitere e scăzut”

Published

on

Premierul a vorbit și despre măsurile de relaxare, dar și despre măsurile economice în emisiunea \”\”Legile Puterii\”\” de la Realitatea PLUS.

„Criteriile avute în vedere în relaxare au avut în vedere riscul epidemiologic. Punerea în practică a planului de relaxare ține cont de modul cum evoluează tabloul epidemiologic. La 1 Iunie se vor deschide activități unde riscul de transmitere e scăzut. De exemplu terasele și spectacolele în aer liber. Continuarea planului de relaxare depinde de evoluția epidemiei. În cursul zilei de mâine vom finaliza ordinele realizate cu Ministerul Sănătății. Vom face o campanie de informare pentru cetățeni, pe fiecare tip de activitate. Facem apel la oameni să rămână responsabili.

Vrem să asigurăm resursele financiare pentru schema de ajutor de stat pentru companiile care vor să investească. Vrem să creștem infrastructura de transport, educație, agricultură (irigații). Vom căuta resurse pentru autostrăzi. Vom aloca resurse financiare la calea ferată dintre Constanța și granița de Vest. Am asigurat finanțare către lucrări în derulare. Vom aloca zeci de miliarde în următorii zece ani în energie. Vorbim de gazoducte.

Vom pune la punct modalități de creditare pentru companii. Mâine ne întâlnim cu premierul polonez. Vrem să folosim modelul polonez pentru pregătirea fondului de investiții. Vom susține IMM-urile prin granturi din fonduri europene. Pregătim și măsuri active pentru ocuparea forței de muncă. Vom crește pensiile, dar vrem să putem să le plătim, să avem această garanție. Vom consulta prognozele UE și ale Băncii Mondiale. Vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale”, a spus Ludovic Orban.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )