Connect with us

Sanatate

Se redeschid secțiile Spitalului Județean. Radu Malancea: „Trebuia făcut orice să nu fie contaminat și să trateze o singură boală”

Published

on

Managerul interimar al Spitalului Județean Mavromati Botoșani a început redeschiderea unor secții care în ultimele două luni au tratat doar pacienți COVID și persoane cu afecțiuni oncologice sau diabet.

Radu Malancea a preluat conducerea Spitalului Județean Mavromati Botoșani în urmă cu aproximativ trei săptămâni și a luat o serie de măsuri. A început degrevarea Spitalului Județean și transferul pacienților asimptomatici și a celor cu simptome ușoare către alte două unități medicale din municipiul Botoșani.

„Încă de acum trei săptămâni când am fost numit director al Spitalului Județean, am spus că trebuia făcut orice ca Spitalul Județean să nu fie contaminat și să trateze o singură boală. Noi chirurgii tratam COVID. Pneumologia stătea liniștită. Recuperarea stătea liniștită. Așa cum stau la noi bolnavii, puteau sta și acolo. Cu ajutorul domnului prefect, am reușit să mai degrevăm Spitalul Județean de COVID și să redăm populației adevăratele noastre specialități. Sunt urgențe care trebuie rezolvate. Nu poți să… n-am voie, mergi în altă parte. Dar el până acolo nu mai trăiește. În aceste momente grele, tot sistemul sanitar botoșănean trebuia luat ca o singură unitate. Nu că ăla e la Consiliul Local, ăla e la Consiliul Județean. Trebuia organizat în așa fel încât populația să nu sufere sau să sufere mai puțin”, a precizat Radu Malancea.

„Acum Spitalul Județean poate asigura urgențele chirurgicale, traumatice, urologice. Am redeschis Oncologia, am redeschis partea ambulatorie a Diabetului. Cât putem, pe bucățele. La Oncologie, deocamdată facem spitalizare de zi”, a adăugat managerul Spitalului Județean Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad