Connect with us

Administratie

Proiectul „Marea Nordului” a fost abandonat din cauza unor orgolii locale

Published

on

În 2016, la scurt timp după ce a devenit primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura a avut o inițiativă lăudabilă și care părea să aibă succes. A făcut primul pas pentru realizarea unei zone de agrement pe malul lacului Stânca, în apropierea punctului vamal.

În urma unor discuții cu omul de afaceri Iulian Merticaru, proprietarul terenului din acea zonă, primarul orașului Ștefănești anunța unui proiect spectaculos care ar fi trebuit să atragă turiști din mai multe județe și din Republica Moldova. Al doilea pas a fost făcut în 2017 când omul de afaceri Iulian Merticaru a început să investească. A amenajat plaja, a făcut o terasă, a adus un DJ și a organizat evenimente iar oamenii începeau să vină în număr din ce în ce mai mare. Știri despre plaja Stânca și despre județul Botoșani au apărut la majoritatea televiziunilor naționale și se părea că va fi un proiect pe termen lung și care se va dezvolta de la an la an. Din păcate, totul s-a oprit brusc. În stil românesc, în loc să fie sprijinit un astfel de demers, au urmat tot felul de șicane. Într-o perioadă scurtă au venit controale peste controale iar Primăria Ștefănești nu s-a mai implicat în niciun fel. Ba din contra. Proprietarul plajei Stânca a încercat să intre în legalitate, a obținut avizele de la mai multe instituții ale statului dar totul s-a blocat în momentul în care a solicitat autorizația de construcție.

„A venit reprezentantul firmei care are terenul în zonă și dorește să autorizeze plaja pentru spațiu de agrement. Primăria Ștefănești eliberează autorizația de construcție dacă sunt îndeplinite toate condiții prevăzute de lege. Ei spun că până în luna iunie vor scoate toate autorizațiile necesare astfel încât să nu mai existe niciun fel de probleme”, spunea primarul orașului Ștefănești, în mai 2018.

Au trecut doi ani de atunci iar autorizația nu a mai fost eliberată. Între timp, a fost și un proces câștigat de primărie pentru demolarea terasei amenajată în 2017. Văzând că nu are sprijinul autorității locale, omul de afaceri Iulian Merticariu a renunțat să mai investească în această zonă de agrement și a abandonat proiectul.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești, cu privire la acest subiect dar nu a putut fi contactat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad