Connect with us
banner ad

Sport

S-a decis modul în care se încheie sezonul de Liga 2. Șase echipe vor lupta pentru promovare

Published

on

După ce a ”înghețat” actuala ediție a Ligii 3 și a stabilit modul în care se promovează, Federația Române de Fotbal a organizat, astăzi, 13 mai, de la ora 16:30, o nouă videoconferință cu echipele din Liga 2 pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul. Cluburilor le-a fost prezentate trei scenarii, iar în urma votului s-a decis să se meargă pe cel de-al treilea, adică play-off cu înjumătățirea punctele pentru primele șase clasate din acest moment și cinci jocuri e fiecare, cât și să nu retrogradeze nimeni și aceste echipe să intre în vacanță până la următorul sezon, până atunci având misiunea de a supraviețui.

Trei scenarii propuse de FRF la vot pentru încheierea sezonului de Liga 2

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei scenarii pentru încheierea acestui sezon, ediția 2019/2020, în condițiile în care protocolul autorităților de reluarea a antrenamentelor nu a fost îmbunătățit.

Primul a fost de disputare a tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.

Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.

Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.

După prezentarea acestora, scenariile au fost supuse la vot, iar majoritatea a decis. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Scenariul 3, câștigător cu 15 voturi din 18. Se joacă play-off în 6, cu înjumătățirea punctelor, iar restul echipelor iau vacanță și nu retrogradează

Astfel, acest sezon de Liga 2, din care s-au disputat 24 de etape dintr-un total de 38, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19, se va încheia prin scenariul 3, votat de majoritatea cluburilor. Acesta urmează să fie aprobat, cel mai probabil ca și în cazul Ligii 3, într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF.

Citește mai mult pe LIGA2

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )