Connect with us

Sport

S-a decis modul în care se încheie sezonul de Liga 2. Șase echipe vor lupta pentru promovare

Published

on

După ce a ”înghețat” actuala ediție a Ligii 3 și a stabilit modul în care se promovează, Federația Române de Fotbal a organizat, astăzi, 13 mai, de la ora 16:30, o nouă videoconferință cu echipele din Liga 2 pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul. Cluburilor le-a fost prezentate trei scenarii, iar în urma votului s-a decis să se meargă pe cel de-al treilea, adică play-off cu înjumătățirea punctele pentru primele șase clasate din acest moment și cinci jocuri e fiecare, cât și să nu retrogradeze nimeni și aceste echipe să intre în vacanță până la următorul sezon, până atunci având misiunea de a supraviețui.

Trei scenarii propuse de FRF la vot pentru încheierea sezonului de Liga 2

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei scenarii pentru încheierea acestui sezon, ediția 2019/2020, în condițiile în care protocolul autorităților de reluarea a antrenamentelor nu a fost îmbunătățit.

Primul a fost de disputare a tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.

Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.

Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.

După prezentarea acestora, scenariile au fost supuse la vot, iar majoritatea a decis. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Scenariul 3, câștigător cu 15 voturi din 18. Se joacă play-off în 6, cu înjumătățirea punctelor, iar restul echipelor iau vacanță și nu retrogradează

Astfel, acest sezon de Liga 2, din care s-au disputat 24 de etape dintr-un total de 38, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19, se va încheia prin scenariul 3, votat de majoritatea cluburilor. Acesta urmează să fie aprobat, cel mai probabil ca și în cazul Ligii 3, într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF.

Citește mai mult pe LIGA2

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad