Connect with us

AGRICULTURA

Ministrul Agriculturii nu are soluții pentru protejarea produselor românești

Published

on

De câțiva ani se tot vorbește despre încurajarea consumului de produse românești, despre măsurile care ar trebui luate dar doar se vorbește. Autoritățile nu au niciun fel de strategie în acest sens.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii spune că este o piață liberă și nu prea se poate interveni. El a declarat că totul depinde de consumatorul român care ar trebui să caute produsele autohtone chiar dacă sunt mai scumpe.

„Avem tot timpul întrebarea: De ce nu se vând produsele românești? Cum putem opri produsele străine să vină în magazine? Suntem într-o piață unică și exact cum produsele românești pot să ajungă oriunde în Uniunea Europeană, la fel, produsele din Uniunea Europeană pot să vină în România. Singura modalitate prin care putem avantaja produsele românești este ca noi toți să cumpărăm doar produse românești. Se spune că produsele românești sunt mai scumpe decât altele. Dacă cumpărăm un produs românesc cu 5 lei, cel puțin un leu sau doi se vor întoarce în școala copiilor noștri, în spitale, în infrastructură”, a spus Adrian Oros.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad