Connect with us

Administratie

600 de locuințe din Miorcani vor fi racordate anul acesta la apă

Published

on

La finalul acestui an, majoritatea locuințelor din satul Miorcani, comuna Rădăuți Prut, vor fi racordate la apă. Un prim tronson de 20 de kilometri de rețea a fost deja realizat iar potrivit primarului Viorel Nichiteanu, până în decembrie se finalizează investiția.

Primăria comunei Rădăuți Prut a accesat un proiect în valoare de un milion de euro pentru a realiza o rețea de apă în localitatea Miorcani. O parte din investiție a fost deja realizată iar aproximativ 400 de gospodării au fost deja racordate la apă.

„Am o continuare a proiectului PNDL, în valoare de un milion de euro. S-a realizat un tronson de alimentare cu apă în Miorcani. Am racordat 400 de imobile care deja au apă. Mai am de executat un tronson cu două puțuri, o stație de pompare și un bazin de 200 de metri cubi. Concomitent se lucrează și la extinderea rețelei de apă pentru locuințele care nu au fost racordate pe PNDL. Este vorba de o lucrare în valoare de 400.000 lei, realizată din bugetul local. Vor fi racordate încă aproximativ 200 de locuințe. Până la sfârșitul anului, aproape toate locuințele din Miorcani vor avea apă. La Rădăuți Prut și Rediu avem apă iar anul acesta va fi și în Miorcani. Apa este potabilă, este foarte bună. Cei de la DSP au luat în fiecare lună probe și corespunde din toate punctele de vedere”, a precizat Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuți Prut.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad