Connect with us

Administratie

Investiții de aproape un milion de lei din bugetul local, într-o comună din județul Botoșani

Published

on

Unele primării își permit să facă investiții importante din bugetul local. Au făcut economii la mai multe capitole, nu au organizat festivaluri și alte evenimente în ultimii ani iar acum vor realiza câteva investiții în valoare de aproape un milion de lei.

În acesta an, primăria comunei Rădăuți Prut va investi 400.000 de lei pentru extinderea rețelei de apă, 200.000 lei pentru modernizarea unei școli și grădinițe, 200.000 lei pentru pietruirea tuturor drumurilor neasfaltate. La aceste investiții se adaugă realizarea de trotuare în Rădăuți Prut plus alte lucrări edilitare.

„Avem o școală și o grădiniță care se modernizează, la Rădăuți Prut. Este o reabilitare a clădirii, schimbăm mobilierul și tot ce este necesar. Acolo unde nu se asfaltează, voi pietrui drumurile. Mai ales acolo unde s-a lucrat la rețeaua de apă. Am prevăzut suma de 200.000 lei. Mai este extinderea rețelei de apă pentru care am alocat 400.000 lei. Mai am extinderea trotuarelor în Rădăuți Prut. De asemenea, am un contract încheiat pentru modernizarea iluminatului stradal, cu lămpi LED. Este un proiect în valoare de 550.000 lei. Urmează să achiziționăm un buldoexcavator pe GAL”, spune Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuți Prut.

Banii pentru toate aceste investiții sunt din economiile făcute în ultimii doi trei ani. S-au făcut economii, nu s-au organizat evenimente gen ziua comunei sau alte manifestări de amploare iar toți banii vor fi investiți în câteva proiecte.

„Având în vedere că am avut o firmă, știu cum se chibzuiesc banii. Față de alții, nu angajez decât cheltuielile strict necesare și fac economii la toate capitolele. Banii care îmi rămân, îi folosesc în anul următor pentru investiții. Mergem pe un minim de salariați. Sunt 18 angajați la primăria Rădăuți Prut”, a adăugat Viorel Nichiteanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad