Connect with us
banner ad

AGRICULTURA

Consumul de alimente a scăzut semnificativ. Ministrul Agriculturii: „Era normal…”

Published

on

Starea de urgență instituită în România a dus la scăderea semnificativă a consumului de alimente. Închiderea restaurantelor și restricțiile privind circulația au făcut ca în ultima lună și jumătate să se înregistreze un consum mic de alimente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În plus, foarte mulți români și-au făcut provizii de alimente la începutul stării de urgență iar ulterior au cumpărat doar unele produse care sunt perisabile.

„A scăzut consumul intern. S-a modificat comportamentul de cumpărare. Faptul că s-a închis tot ce înseamnă rețea HORECA, a afectat. Ne-am putut deplasa mai puțin iar restricțiile de circulație a influențat foarte mult volumul cumpărărilor. În prima săptămână după ce s-a declanșat starea de urgență, rafturile magazinelor păreau goale pentru că oamenii au cumpărat cantități de trei-patru ori mai multe… Unii agenți economici mari spuneau că au avut vânzări de cinci ori mai mult decât într-o săptămână normală. Apoi, ne spuneau că au scăzut vânzările. Era normal să scadă vânzările. Toată lumea și-a făcut provizii, inclusiv agenții economici. Și-au făcut provizii și au așteptat să vadă ce se întâmplă”, a precizat ministrul Agriculturii.

Pandemia are și părți bune deoarece în toată această perioadă s-a redus mult risipa de alimente.

„S-a limitat risipa alimentară. Înainte de apariția acestei pandemii, era un subiect important. Acum, o situație care ne preocupă este faptul că sunt stocuri foarte mari. Activitatea în agricultură și industria alimentară nu a fost oprită”, a adăugat Adrian Oros care a mai precizat că sunt stocuri foarte mari de produse lactate, sunt stocuri de carne de pui, de carne de vită și stocuri de legume.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )