Connect with us

Administratie

Primarul comunei Curtești renunță la Festivalul Mărului și cumpără 140 de tablete pentru copii VIDEO

Published

on

Primăria comunei Curtești va achiziționa în perioada imediat următoare 140 de tablete care vor fi oferite elevilor, pentru a putea participa la orele online. Investiția este estimată la 100.000 de lei iar banii provin din bugetul local al comunei.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Maricel Anton, primarul comunei Curtești, a decis să renunțe la organizarea Festivalului Mărului și să folosească banii prevăzuți în buget pentru a cumpăra tablete. A avut o discuție cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cu cadrele didactice și s-a ajuns la concluzia că în primă fază ar fi necesare 140 de tablete.

„Odată cu discuțiile purtate cu directorul școlii coordonatoare Orășeni, am stabilit să achiziționăm un număr de 140 de tablete pentru a se putea desfășura învățământul online. Am făcut o evaluare, avem la școala primară și gimnazială undeva la 190 de elevi dar am considerat că acolo unde sunt doi copii într-o familie, să mergem  cu o tabletă. Se va asigura și abonament la internet. Dacă există situații în care nu este înțelegere, putem face achiziții în plus. Am renunțat la organizarea zilei comunei și am adunat banii necesari pentru a achiziționa tablete pentru copiii comunei”, a spus Maricel Anton, primarul comunei Curtești

În cursul zilei de mâine este programată o ședință de Consiliu Local în care va fi supus spre aprobare proiectul privind achiziția de tablete. După ce primarul Maricel Anton a demarat procedura pentru achiziția de tablete, au venit propuneri similare și de la unii consilieri locali, ceea ce înseamnă că proiectul va fi aprobat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad