Connect with us

National

Relaxare fără concedii la munte sau la mare. N. Tătaru: “Nu putem pleca în cele două săptămâni de după 15 mai”

Published

on

Ministrul Sănătăţii – Nelu Tătaru a explicat, luni, la un post TV, că deşi din 15 mai se vor relaxa unele măsuri, nu va fi o relaxare generală. El a reamintit ce nu pot face românii după data la care se trece de la stare de urgență, la cea de alertă.

“Data de 14 este ultima dată în care suntem în stare de urgenţă în baza decretului prezidențial. Acum suntem pe panta ascendentă spre platou. Avem  un număr constant de cazuri. Sper ca spre sfârşitul acestei săptămâni să primim evaluarea clară a evoluţiei cazurilor având în vedere şi perioada de 1, 2, 3 mai. Au fost zile fără excese. Am putut observa o respectare corectă a regulilor de distanţare socială. Încă persistă riscul unei retransmiteri. În măsura în care nu apar focare noi, nu apar cazuri grave în ATI, putem calcula noi măsuri de relaxare în etapa a doua. Cea de-a doua etapă de relaxare va fi cu certitudine atunci când vom ști cu claritate şi totul ne arată că nu sunt cazuri noi și riscul revenirii răspândirii.

Noi contam mult pe spiritul civic. Dacă o dată cu libertatea de mișcare individuală, vedem că nu avem focare în aceste locuri putem să ne gândim la extinderea relaxării și in alte zone. Deschidem muzeele, care sunt spații închise pentru că acolo se poate controla fluxul. În aer liber nu se poate, de aceea parcurile sunt închise. Nu se va putea merge la munte sau la mare în regim de agrement. Sunt acele ieșiri cu scop precis. Nu putem pleca în cele două săptămâni de după 15 mai”, a precizat Nelu Tătaru.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad