Connect with us

Sanatate

Două etaje ale Spitalului Dorohoi au fost închise. 8 cadre medicale sunt infectate

Published

on

Opt cadre medicale din Spitalul Municipal Dorohoi s-au infectat cu virusul SARS-CoV2. Cele opt cadre medicale au fost transportate ieri seară la Botoșani și internate în Spitalul  Județean Mavromati.

Se complică situația și la Spitalul Municipal Dorohoi. Personalul secțiilor de chirurgie și  ATI din Dorohoi a fost testat după ce a intrat în contact cu un cadru medical pozitiv. În cursul zilei de ieri au venit rezultatele testelor și încă opt cadre medicale din Dorohoi sunt infectate. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, cele opt cadre medicale sunt asimptomatice dar cu toate acestea au fost transportate la Botoșani și internate în Spitalul Județean Mavromati.

„Personalul medical de la Spitalul Municipal Dorohoi, de pe secțiile Chirurgie și ATI, a fost testat în urma contactului direct cu un cadru medical care a ieșit pozitiv la testul COVID. În urma testării, opt cadre medicale au ieșit pozitive și au fost internate la Spitalul Județean Botoșani. Toți sunt asimptomatici. Se continuă ancheta epidemiologică urmând a fi testați toți pacienții internați pe cele două secții și personalul medical care a intrat în contact direct cu persoanele pozitive. A început dezinfecția în cadrul celor două secții pentru a se putea continua activitatea la Spitalul Municipal Dorohoi. S-au transferat pacienții care erau la parter și etajul unu, la etajul doi. După dezinfecție și testare se va putea relua activitatea”, a spus Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

În județul Botoșani sunt peste 200 de cadre medicale diagnosticate cu COVID-19.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad