Connect with us

Sanatate

Relaxare și nu prea. Ministrul Sănătății vrea să vadă o scădere a cazurilor COVID

Published

on

Ministrul Sănătății a venit în această dimineață în municipiul Botoșani pentru a discuta cu cadrele medicale și pentru a afla cauza numărului mare de medici și asistenți infectați cu COVID. În scurta plimbare prin Botoșani, Nelu Tătaru a remarcat că erau foarte mulți oameni pe străzile din municipiu.

Autoritățile au anunțat că nu va fi prelungită starea de urgență după data de 15 mai și că vor fi eliminate mai multe restricții. Unii cetățeni nu au mai așteptat data de 15 mai și au început să iasă din case din ce în ce mai des, chiar dacă încă trebuie să completeze acele declarații. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a spus că era cam multă mișcare pe străzile din Botoșani și spune că acest week-end este decisiv în luarea următoarelor decizii.

„Am văzut la dumneavoastră în oraș că este cam multă mișcare. Vine 1 Mai, apoi 2 și 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfășurare. Se vorbește de o relaxare după ce expiră decretul prezidențial. În condițiile în care sărbătorile Pascale au fost relativ liniștite, preconizam 10.000-12.000 acum, rămâne 1,2 și 3 mai. Dacă avem o liniște, rămâne ca în următoarele două săptămâni să vedem o scădere a numărului de cazuri, de decese și o scădere a numărului de cazuri internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, ne putem gândi după 15 mai la niște măsuri care să ridice niște restricții”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății nu este de acord cu o relaxare totală și spune că restricțiile ar putea fi reintroduse după 15 mai dacă va crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19.

„Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o stare administrativă care să ne permită la un moment dat să reintroducem niște restricții dacă lucrurile nu merg cum vrem noi”, a precizat Nelu Tătaru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad