Connect with us

AGRICULTURA

Stațiunea Popăuți își modernizează laboratoarele și își extinde aria de cercetare

Published

on

Investițiile vor continua în acest an la Stațiunea de Cercetare Popăuți. Dacă până acum s-a investit masiv în utilaje, rețeaua de alimentare cu apă și modernizarea spațiilor, în acest an laboratoarele de cercetare vor fi o prioritate.

Stațiunea de Cercetare Popăuți are în momentul de față două proiecte finanțate de Ministerul Agriculturii iar banii care intră în conturile instituției sunt destinați modernizării laboratoarelor. Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, spune că vor continua și lucrările de reparații și investiții care se realizează din veniturile proprii.

„Activitatea merge bine. Am înțeles de la Ministerul Agriculturii că investițiile din venituri proprii vor fi aprobate și vor putea continua. Anul acesta, laboratoarele vor fi puse la punct sută la sută. Parte din ele vor fi și dotate. Avem două proiecte ADER și vom putea dota laboratoarele. Am avut aprobarea ASAS  să înființăm și un laborator fitosanitar. Vom încerca să desfășurăm o activitate de cercetare și pe partea de vegetală, tocmai pentru a veni în sprijinul fermierilor din județul Botoșani. Vom atrage cercetători agronomi pentru a face acele loturi experimentale, de a produce sămânță și a valorifica fermierilor din județul Botoșani și în zona Moldovei. Vrem să accesăm și un proiect în așa fel încât și acest laborator să fie dotat cu aparatură performanță”, a precizat Ionică Nechifor.

Stațiunea de Cercetare Popăuți a făcut o solicitare către Ministerul Agriculturii pentru a primi fondurile necesare achiziționării unor utilaje.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad