Connect with us

Administratie

Au început lucrările la rețeaua de gaz a orașului Flămânzi FOTO&VIDEO

Published

on

După mulți ani de așteptare, proiectul de alimentare cu gaz a orașului Flămânzi a fost demarat. În această dimineață, angajații firmei care a câștigat licitația au început lucrările.

Conducta care alimentează municipiul Botoșani trece prin Flămânzi dar locuitorii acestui oraș nu se puteau racorda. După mai mulți ani de demersuri și solicitări către reprezentanții guvernelor care au condus România, Primăria orașului Flămânzi a primit un răspuns pozitiv și a avut posibilitatea de a demara un proiect. Proiectul este în valoare de cinci milioane de euro iar licitația a fost câștigată de o firmă din Hârlău. În această dimineață, angajații acestei firme au început lucrările pe una dintre străzi și promit că până pe data de 1 Decembrie va fi gaz în mai multe zone ale orașului Flămânzi.

„Lucrarea constă într-un sistem de distribuție gaze naturale. În această zonă va fi SRM-ul care va face legătura cu conducta de la Transgaz. Am început lucrările pe primul tronson, vom ajunge la strada principală și vom merge, în stânga și în dreapta șoselei, urmând să ajungem în zona blocurilor. Cel puțin pentru două tronsoane, la 1 Decembrie va fi gaz. Locuitorii de la blocuri sigur vor avea gaz”, ne-a spus Constantin Hlihor, reprezentantul firmei care execută lucrările.

Investiție de 5 milioane de lei

Valoarea proiectului este aproximativ 5 milioane de lei iar banii sunt din bugetul local al orașului Flămânzi. Dan Oloeriu, primarul acestui oraș, spune că a reușit să facă economii la câteva proiecte și astfel a asigurat finanțarea acestei investiții.

„Dacă în urmă cu câțiva ani serviciul de gaz părea un vis, astăzi este o realitate. Au început lucrările pentru infrastructură gaz în orașul Flămânzi, o lucrare cu o valoare de 5 milioane lei. Se întinde pe o distanță de 19 kilometri. Am început din zona oborului unde va fi amplasată stația de medie presiune, continuăm cu strada Bazei, strada Dimitrie Iov, ansamblul de locuințe, strada 1907, strada Tulburea, plus câteva străzi adiacente. Odată cu înființarea serviciului, vom avea posibilitatea să ne extindem prin fonduri europene”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi care a mai precizat că în primă fază vor putea fi racordate aproximativ 500 de locuințe. Perioada de execuție a proiectului este de 36 de luni dar atât reprezentanții primăriei cât și constructorul au anunțat că vor să finalizeze în maxim doi ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad