Connect with us

National

Noul coronavirus dispare în 70 de zile. Descoperirea unui cercetător israelian

Published

on

Noul coronavirus dispare după 70 de zile şi evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale adoptate de autorităţi. Asta susţine profesorul israelian Isaac Ben-Israel care a realizat o analiză cu privire la răspândirea infecţiei COVID-19.

În timp ce Guverne din lumea întreagă încearcă să ia măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului de tip nou, un profesor din Israel lansează o ipoteză inedit, scrie The Telegraph.

Indiferent de eforturile autorităţilor, rezultatul este acelaşi, susţine cercetătorul israelian. Motivul: boala de auto-limitează şi, în mare parte, dispare după 70 de zile, cu sau fără intervenţii.

Profesorul Isaac Ben-Israel este şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare.

Prin analiza sa, cercetătorul susţien că noul coronavirus atinge vârful la 40 de zile de la apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Isaac Ben-Israel afirmă că decizia închiderii economiilor majore are consecinţe devastatoare, iar câştigurile sunt reduse. Din calculele sale, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni şi, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu, conform Mediafax.

“Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, precizează profesorul Isaac Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat săptămâna aceasta.”

“În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, a mai menţionat cercetătorul israelian.

Teoria lansată de Ben-Israel nu poate fi, însă, confirmată sau infirmată pe motiv că nu există nicio ţară care să nu fi luat măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad