Connect with us

National

Alexandru Rafila: „Școala ar trebui deschisă pentru elevii din anii terminali”

Published

on

Șeful Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, este de părere că reluarea cursurilor în unitățile de învățământ s-ar putea face gradual, începând cu universități și licee.

Tema redeschiderii unităților de învățământ este printre principalele subiecte ale acestor zile, mai ales după ce mai multe asociații de elevi au atras atenția asupra pericolului pe care îl presupune reluarea cursurilor după încheierea stării de urgență.

”Reluarea cursurilor în unitățile de învățământ s-ar putea face gradual, începând cu universități și licee. Într-o fază ulterioară ar putea merge la școală elevii din clase primare și gimnaziu. Într-o a doua fază ar urma să poată merge la școală elevii de clasele primare și gimnaziu, cu înjumătățirea numărului de elevi din fiecare clasă și cu decalarea pauzelor”, a spus Alexandru Rafila la Radio România Actualități.

El susține că va fi dificil pentru copiii mai mici să poarte măștile de protecție, motiv de îngrijoare și în rândul părinților:

„Aceasta este și una dintre marile îngrijorări ale părinților. Mulți dintre ei cred că școala ar trebui deschisă numai pentru elevii din anii terminali. Deocamdată însă nimic nu este sigur nici în privința modului în care copiii vor fi notați sau în privința modului în care își vor încheia anul școlar”.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad