Connect with us

Politica

Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani: “Să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor”

Published

on

”Am văzut în spațiul public, pe președintele Consiliului Județean Botoșani care spune că nu comentează situația de la Spitalul Județean Botoșani și mă văd obligat pentru că mi-am iubit și-mi iubesc județul Botoșani și oamenii care trăiesc în acest județ, să relatez câteva lucruri clare și la obiect:

Domnule președinte al CJ și dragi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, stimați directori, parlamentari și președinți ai partidelor politice, eu consider că există o problemă la nivelul județului Botoșani, respectiv numărul mare de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care poate fi stopat doar prin unitate și responsabilitate.

Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos.

Nu cred că este momentul să încercăm să folosim această situație dificilă și delicată pentru a ne plăti polițe politice și aici mă refer la schimbarea anumitor persoane din funcții care sunt de o anumită culoare politică și să înlocuim cu alte persoane care sunt de altă culoare politică, nu cred că este cazul. Tot din aceste orgolii și neînțelegeri s-au făcut erori și s-a ajuns în această situație critică.

Dragilor, dacă vă iubiți județul, dacă iubiți acești locuitori ai județului Botoșani, care plătesc taxe și impozite, faceți ce trebuie făcut pentru a răzbate acest virus. Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același.

Un lucru este clar, responsabilitatea este a tuturor celor care au coordonat situația acestei pandemii la Botoșani, consider că autoritățile județene trebuiau să se implice cu adevărat, în stoparea acestei răspândiri, prin achiziționarea din timp a materialelor de protecție pentru toate cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Mai mult decât atât, am spus încă de la începutul acestei pandemii, să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor și aici mă refer la măști , mănuși și soluții dezinfectante, dar nu s-a făcut acest lucru din cauza banilor.

Însă, vă asigur eu, pe toti locuitorii județului Botoșani, că bugetul județului are acești bani. Dacă se dorea acest lucru și cred că încă nu e târziu dacă se mobilizează într-un ritm alert, pot da polulației aceste materiale de protecție.

De asemenea, se poate crea un nucleu de specialiști și cred că aici toate partidele ar trebui să participe, să pună la dispoziție toți specialiștii pe care îi au în structurile lor politice sau pe care îi recomandă, pentru a stabili o strategie fermă și clară pentru a opri această răspândire. Se poate crea pe o platforma online, unde se pot aduna toți specialiștii și fiecare să-și aducă aportul pentru a lua cele mai bune decizii.

La această oră, județul Botoșani a înregistrat încă 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore, drept urmare de la 393 de cazuri, numărul a crescut  la 407 cazuri cu COVID-19.”

Cu deosebit respect, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad