Connect with us

National

Se pregătește schimbarea intervalului orar pentru cei de peste 65 de ani – Marcel Vela: “Va fi mutat în prima parte a zilei”

Published

on

Marcel Vela a răspuns întrebărilor venite de la internauți, pe pagina sa de Facebook. El a dezvăluit că se pregătesc modificări ale ordonanțelor militare. Și programul impus prin ordonanțele militare, persoanelor de peste 65 de ani, s-ar putea schimba.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că analizează o relaxare a restricțiilor pentru vârstnici. Dacă până acum aceștia puteau să iasă din case în intervalul orar 11-13, după modificări vor avea voie să iasă mai devreme. Acum este mai cald, iar aceste ore nu mai sunt potrivite, a explicat ministrul. De asemenea, un avantaj ar fi că, dimineața, supermarketurile sunt igienizate și dezinfectate. Marcel Vela a adăugat că ia în calcul, tot pentru vârstnici, și un interval orar după-amiaza sau spre seară, pentru ieșiri.

Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări, pe pagina sa de Facebook. Printre altele, el a ținut să menționeze faptul că are în vedere modificarea orelor între care cei de peste 65 de ani pot să părăsească domiciliul pentru cumpărături. Deoarece a venit căldura, el se gândește să mute acest interval orar mai devreme.

“Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”, a afirmat Vela.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad