Connect with us

National

Se pregătește schimbarea intervalului orar pentru cei de peste 65 de ani – Marcel Vela: “Va fi mutat în prima parte a zilei”

Published

on

Marcel Vela a răspuns întrebărilor venite de la internauți, pe pagina sa de Facebook. El a dezvăluit că se pregătesc modificări ale ordonanțelor militare. Și programul impus prin ordonanțele militare, persoanelor de peste 65 de ani, s-ar putea schimba.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că analizează o relaxare a restricțiilor pentru vârstnici. Dacă până acum aceștia puteau să iasă din case în intervalul orar 11-13, după modificări vor avea voie să iasă mai devreme. Acum este mai cald, iar aceste ore nu mai sunt potrivite, a explicat ministrul. De asemenea, un avantaj ar fi că, dimineața, supermarketurile sunt igienizate și dezinfectate. Marcel Vela a adăugat că ia în calcul, tot pentru vârstnici, și un interval orar după-amiaza sau spre seară, pentru ieșiri.

Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări, pe pagina sa de Facebook. Printre altele, el a ținut să menționeze faptul că are în vedere modificarea orelor între care cei de peste 65 de ani pot să părăsească domiciliul pentru cumpărături. Deoarece a venit căldura, el se gândește să mute acest interval orar mai devreme.

“Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”, a afirmat Vela.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )