Connect with us

Educatie

Ministrul Educației ia în calcul începerea școlii cu maxim 15 elevi în clasă și prelungirea anului școlar cu o săptămână

Published

on

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit despre ipotezele de lucru și posibilitatea de a reîncepe cursurile. Unul dintre scenarii prevede ca primii elevi care revin la școală să fie cei care au de susținut examenele din anii terminali.

De altfel, numărul elevilor dintr-o clasă ar putea să fie mai mic, maximum 15, astfel încă să se evite răspândirea virusului. După ordinul emis, cursurile online au devenit obligatorii. În această perioadă, elevii pot primi note care ulterior vor fi trecute în catalog, însă doar cu acordul părinților.

Ministrul Anisie a vorbit despre posibilitatea începerii cursurilor:

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie la o televiziune de știri.

Ministrul a comentat și posibilitatea de a începe cursurile cu doar 15 elevi în clasă:
„Ne gândim. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăutățească situația îmbolnăvirilor. O altă variată luată în calcul este ca în primul rând să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

În momentul în care am suspendat cursurile ne-am gândit cu precădere la acești elevi, am pregătit pentru ei și lecții online, teste de antrenament, program de teleșcoală, măsuri care să conducă la pregătirea continuă a acestor elevi care au și emoția examenului”, a spus Anisie.

Anisie e de părere că cei din Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt cei care ar trebui să decidă când poate începe școala.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

#covid #coronavirus #stiri #scoala

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad