Connect with us

Administratie

Bază sportivă de peste 400.000 de euro în județul Botoșani / VIDEO

Published

on

Comuna Pomârla va avea una dintre cele mai moderne baze sportive din zona Moldovei. Proiectul a demarat în urmă cu mai mulți ani iar în vara aceasta va fi finalizat, urmând să se monteze covor sintetic pe terenul de fotbal.

Primăria comunei Pomârla a accesat o finanțare guvernamentală pentru realizarea unei baze sportive. S-a construit o tribună cu capacitatea de 1000 de locuri, s-au realizat vestiare care au toate utilitățile, s-a împrejmuit baza sportivă și s-a realizat o pistă de atletism. A rămas de făcut doar terenul de fotbal care din cauza secetei  din ultimii ani nu a putut fi adus la un nivel foarte bun. Între timp, autoritățile locale din comună au decis ca terenul de fotbal să fie unul sintetic deoarece este mult mai ușor de întreținut și poate fi utilizat pe tot parcursul anului. Primarul Dumitru Chelariu spune că în această primăvară vor începe lucrările la terenul de fotbal și că după finalizare se vor putea găzdui inclusiv meciuri internaționale.

„Am început această bază sportivă cu mulți ani în urmă, am făcut multe lucrări de adaptare a terenului. Mai nou, vrem să o modernizăm, în sensul montării unei suprafețe sintetice de circa 8000 de metri pătrați. Va genera o calitate deosebită a suprafeței de joc. Vestiarele au utilități, tribunele au circa 1000 de locuri. Va fi un loc propice competițiilor sportive ale copiilor, ale echipei din comună și gazda unor competiții de nivel județean, național și chiar internațional. Investiția în suprafața sintetică este de circa 1,2 milioane de lei. Până acum am investit circa 700.000 de lei în această bază sportivă. Se va ajunge la o investiție de 2 milioane de lei. A fost inițial un program pe fonduri guvernamentale, am continuat cu mici investiții din fonduri proprii și acum vom definitiva modernizarea”, a spus Dumitru Chelariu, primar Pomarla.

Această bază sportivă este dată în administrarea Liceului Anastasie Bașotă din comuna Pomârla iar elevii își vor desfășura orele de educație fizică pe terenul de fotbal.

„Baza este dată în administrarea Liceului Anastasie Bașotă, copiii pot face orele de sport, competițiile. Liceul va fi principalul vector al acestor activități și principalul beneficiar. Au loc să se antreneze pentru examenele de la liceele militare sau școlile de poliție. Important este să vedem că are viață investiția și că se bucură comunitatea de ea”, a mai spus Dumitru Chelariu, primar Pomarla.

Primăria comunei Pomârla a pregătit și un proiect pentru construirea unei săli de sport în apropierea Liceului Anastasie Bașotă dar încă nu a obținut finanțarea de la Compania Națională de Investiții.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad